[10月新番] 86-不存在的戰區-(下半)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
其實有 show 後面堆炮兵/裝甲部隊,不過得一下。

問題係邊個篤班機械化步兵上前去戰壕,
正常呢堆應該係龜響後面做支援,又或者同步夾攻。
而家兩樣都唔係,企響前面做靶咁有趣既?
一定唔會龜喺後面 喺後面點清反裝甲武器
機甲可能都喺附近 但都唔會保護到步兵俾人炸
第一季有用幾秒交代
安琪其實好重白係種血統 但係繼承左祖母天青種嘅淺藍色瞳孔 先俾人歸類為86
所以其實佢喺收容所係受到過一D 86嘅歧視同虐待
戰鬥畫面完全無崩
高汁到喊
唔明點解咁多人屌白叔 從蕾娜同白叔幾次傾計都睇得出 白叔根本已經對共和國絕望 心底裡都係憎白豬

而且照返佢年紀嚟睇 佢明顯有參加過9年前對抗軍團嘅戰爭 係之後白種軍損失慘重先至舉國決定將白種嘅軍人撒返入85區 淨低86係出面打
睇佢塊面咁多疤痕佢後生嗰陣肯定有上前線打 分分鐘同佢阿哥女主老豆一樣係好好先生

所以打打吓上頭突然落柯打 要佢哋成班白種正規軍掉低其他自願參軍嘅人種 佢先睇穿共和國籠嘢 國內嘅白豬文化由建國時期殺聖女 到當時對抗軍團都係冇進步過 最後先至咁憎共和國 作為軍隊高層明知軍團比想像中好打都唔做嘢 仲主動㩒住蕾娜一派想有作為嘅新人 為嘅就係共和國早日收皮 佢先對得住佢當年被迫拋棄嘅戰友
大致同意
你講嘅全部係佢軍人同熟知政府嘅一面

但今集正正講緊作為大人要守護小孩夢想嘅叔父個一面
唔係佢, 女主應該唔會咁自由
佢一直同女主講現實係點係點, 但應該無限制佢行動
Exactly
小說到呢個位 佢同維修阿叔雖然當年作出嘅選擇同原因都唔同 但都第一時間攞起槍面對遲嚟嘅死亡 個人覺得係一大亮點嚟 順手仲補返9年前嘅歷史比大家聽
今集太神,我睇到哭撚左仲要先下半第4集
想問下你地用咩睇生玉
我日本Netflix但要遲一日
想問下點解阿叔對鞋咁殘
係啱啱係前線返黎,定仲著緊十幾年前對鞋冇換過
今集神回,重要吊癮吊到
幾時先有下一集呀仆街
係咪白豬國家終於俾人殺到埋身
個畫面係想表達佢係共和國極少數
依然倖存嘅戰前軍人
點解唔睇中文?

VPN掛台灣 係巴哈睇
軍靴嚟,正常嘅常服係只會著皮鞋
係準備打仗,因為已經殺到埋身
神回
前半係聯邦嘅大戰
辛嘅異能一早探查到軍團動向,但數量過於龐大亦帶來巨大負擔

(習慣晒嘅辛都標晒冷汗)

今集果然係動畫組嘅全力演出
bgm同聲效係世界級,一定要帶耳機睇
砲火聲超仔細,打中唔同材質嘅聲都唔同
另外女武神用鋼索喺廢墟飛來飛去嘅聲效亦相當勁,亦彰顯到新機嘅機動性

值得一提,係主角五人組各自喺戰場嘅定位都有唔同,動畫都有做到出嚟

(用嘅彈藥都唔同)
例如安琪唔係用普通嘅砲,而係換咗火箭砲做大範圍壓制;
萊登係掩護,所以會配備機關砲做火力壓制;
狙擊嘅可蕾娜就配備加長砲身,令彈道更穩定
賽歐部機雖然係標準配置,但佢比較擅長利用鋼索跳到軍團頭頂弱點突擊
而辛當然就配備咗高周波刀,方便衝入敵陣挑機

之後就當然起BGM,準備高潮

(好似得辛部機有紅光嘅特效)
呢段應該就係萊登壓制其他敵機,辛上前用刀收割咗架戰車型
辛部機滑行嘅動作、火花特效都冇少,係超級細心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞