[10月新番] 86-不存在的戰區-(下半)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike

攪炒式劇透,最底嗰個竟然唔係打???,而係直接出名
白豬亡國左咪仲難打 d黑羊升級全部變牧羊
垃圾白豬由頭到尾都害全世界
由國內到國外都喺度TK緊

諗起呢隻。
然後就係諗起 Tachikoma。
b) 阿哥塊鐵片
如果打嬴軍團場仗 共和國又復國既話
我係聯邦高層一定滅左班撚樣
似係單純廣域廣播多 d。
平常係一個 handler 對自己部隊既 processor,
而家係一個 handler 對全部 processor,
聽就聽,唔聽就算嗰隻。

如果按錯掣,唔止語音同步,一個唔該燒左蕾娜個腦會點呢 ...
唔係,係她自己對全戰線嘅86
她個同步裝置有阿涅塔開光加持
c) 係咪主角既血緣異能既正/負作用之一
女主已經知有電磁砲?
第1季尾特別偵察任務嗰時已經出過電磁砲型
同埋個警報唔係普通野嚟,係只有鐵幕收皮先會響,咁多年嚟無軍團成功打穿鐵幕,所以班豬唔知佢嘅實際作用,以為誤鳴
叔叔陀槍肉身打軍團?
又或者係去督戰呢。
而家聯邦最前線咪又係一堆人玩肉身鬥機甲部隊。
打名可能仲好
寫???嘅話會特登留意把聲
啲CV聽多兩句都認到邊個啦
直接寫名可能仲有機會無為意所以迴避到
佢地唔識用破壞神
呢到睇到o左嘴
咩年代
戰壕都明
但你人手守戰壕
人地至少有強化裝甲

共和國所有軍官都有受過基礎機甲訓練 所以理論上係識 不過實戰經驗為零
強調陀槍個畫面只係表達 叔叔明知送死個信念姐
仲要個戰壕無頂,佢地 d 配備真係痴線…
大口徑既反物資步槍,但前面配阻人用既鐵絲網?
打人又嫌重火力,但打機又不堪一擊。

其實我睇緊幼女戰記,上面班粉腸擺明篤班友去死吧?
其實係機械化部隊
因爲唔係每一個人都適合駕駛機甲 因爲要求ge技術高
就算係隔離MUV都有一堆機械化步兵

另外軍團有相當多數量ge獵兵 斥候 同反人型
機甲部隊火力要集中對付戰車型 頂多再打獵兵型
剩低ge要靠非機甲部隊打
明明上一兩集先話軍人唔夠
讀過下書都可以做軍官
d高官高層係咪帝國遺族玩野
我反而好想知到底個頭盔入面有幾多高科技既野 ...
個樣睇落同而家 FAST Ops 既頭盔唔差好遠,

但辛響佢地面前開主炮,三個生還者個個都無反應既…
到底防衝擊同防爆音去到幾高 level 先做得到?
我覺得只係無show係背後支援ge機甲部隊姐
上一集都有show個編制 一對機甲部隊 有一堆機械化步兵同後勤做支援
(其實係直接抄北約部隊編制

軍團唔係得戰車型同獵兵型

有大量數量斥候型同自走地雷
最大問題係反戰車自走地雷就可以擊穿聯邦軍主力破壞之杖ge頂部裝甲
機甲部隊火力覆蓋不足 無步兵支援機甲部隊不堪一擊
e 果條我睇巴哈哈拉版有個詳細解釋
我覺得寫得幾好 轉過黎俾你參考番

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞