[10月新番] 86-不存在的戰區-(下半)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
今集有講推返個戰線出去
或者期待吓之後嘅劇情
有人 vs 無人,邊個會搵自己黎較飛…

不過反正無人,點解唔係第一時間飽和攻擊先係神奇,迫擊炮又好,核彈又好…
天空上飛住阻電擾亂型

而且軍團點滿咗防空
電子干擾係唔會干擾到無導引兵器…
無空優/近接支援可以理解,
但單純鳩射既野,點解唔做就奇怪 d。
但開頭又講突破戰場到之前d壞機到
仲以為實力有返咁上下
點知都係比軍團壓住打咁

btw 主角個極光部隊唔係國家精英咩
咩事上層死晒
我嘅防空係指擊落空中飛過嚟嘅物體

然後據我所知 我未見過呢個世界出現過導彈呢種引導性兵器

普通火炮缺乏擊穿戰車型軍團主力嘅火力
而且由於缺乏機動性同防禦力 我估開火之後遭到軍團長距離炮兵型還擊就會全滅
軍團用新型機+數量壓.
因為指揮嗰個上尉係垃圾 害死左佢自己同眾多隊友
小說既時間線係咪都係飛得咁快
收返上一個回覆

我仔細翻閱返小說原本 其實睇到過聯邦嘗試從其他戰線盡可能收集巡弋飛彈嚟打擊電磁加速炮

但因為阻電擾亂型嘅影響導致導引無效
而彈速太慢會受到軍團對空炮兵型迎擊

從遇到尤金 到尤金死
小說大概100頁多少少 兩集差唔多
好似有特典補返中間軍校嘅生活
但今季唔算特別多篇幅,戲肉都未到,所以呢個節奏差唔多啦
主角班86先揸得掂女武神
其他人死咗一半
咁其實有 d 食書,因為迎擊炮又用到兼且有效。
當然操作成本都係問題,但唔會講到開炮仲貴過整堆破壞神加一堆86掛?
變左跑龍套
橙毛一日未死可能仲多戲份過佢
其實計落算非常好,有 personal code 既 86 係低於 0.2%,
即係話舞得掂呢堆棺材既人,只係萬中有一二,
呢邊死唔晒簡直係大成功…
迎擊炮係共和國嗰啲?

因為軍團當共和國係實驗場同養豬場
主力兵種,黑羊比例非常低

另外共和國嘅迎擊炮屬於大型要塞炮 係移動唔到嘅

喺聯邦呢種不斷推進嘅戰場 係用唔到出嚟嘅 聯邦冇要塞防線 基本上都係喺臨時工事 地形同軍團打野戰
我嘅睇法係炮擊嘅火力問題
如果口徑唔夠大 係擊唔穿主力戰車型
但呢種口徑咁大嘅火炮 通常係幾乎移動唔到嘅 聯邦戰場係移動性嘅 穩步防守反擊推進
而共和國戰場係固定嘅 屬於消極防守
上半段fido咁感動, 下半咁樣送便當
仲要日日打, 同隔離beta有得揮
羅莉好得意 好想屌
你咁講都合理既,可能要高彈速既遠程火炮,
響嗰個世界係要超高運作成本/非常高既場地要求。

不過響現實世界就難理解 d ,
無空優就搵炮兵支援係基本常識,
如果唔咁做,一係無炮兵支援,一係就無法確認攻擊點有無非戰鬥人員。

如果要攻擊既範圍係無人地帶,
基本上就係炮兵練炮區,狂轟濫炸到蟻都唔多隻位止。
原來係HAWK配音 唔怪得
女帝係可以見到對方過去現在, 但唔係未來?
佢只係估尤金遲早會死先趁早合照, 而唔係睇到佢會就快死先合照?
上一集講咗
過去現在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞