[10月新番] 86-不存在的戰區-(下半)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
STB全靠種田Fans先可以長出長有
發條精靈戰記其實好好睇
明明同銀英傳一樣都係保護朋友,係唔明點解一本成功另一本會俾人屌
いいえ、先輩。私たちのケンカです!
戰記類小說
然後慘遭動畫化,兩樣加埋唔爆死先奇

呢套動畫同六花勇者有得揮,可以爭史上最慘改篇動畫大獎
呢季有好大段時間種田連影都見唔到
已經唔記得自己睇到邊
有比人屌咩?我見 d 屌得最多既 comment 係話點解紅毛會死 ...
利申:買左未睇。
發條精靈戰記咁樣殺個角色
走左幾多人
死有輕如鴻毛,有重如泰山
火影自來也係死, 鐵血孤兒團長又係死
發條精靈戰記嘅死, 雖然立曬flag
但執行個下同無立flag都無分別
之後嘅劇情又失去曬重心, 好似無思考過會點咁
再後來好似想加個角色頂返個位
但一來新人無咁有魅力(唔係講樣)
二來調整返個節奏重心之前已經無乜人睇

前面正,後面死個人就收皮
咁似鐵血孤兒嘅

為死而死麻煩睇鐵血孤兒就得
不可一不可再
STB原來出左咁多OVA
都未睇
因為後面鬥智劇情功力同時下降左
而且兩者讀者有啲唔同一本是輕小說 另一款係太空歌劇科幻小說

但其實我覺得尚算OK
可能係原本D人期望高

但對睇咗600本+輕小說嘅我來講 對業界水準有認識 就覺得整體水平仍然ok

BTW 個作者新作 七魔劍支配天下依然好好睇
極力推薦
七魔劍講乜?
個作者我覺得寫得ok有特色
但佢咁殺紅毛, 真係好傷, 有陰影
六花係畫面崩 劇情超慢極趕客 相比起發條精靈我覺得唔錯喎
抄銀英但勁劣WO
我覺得死女主唔係問題,但所有野寫得好格硬,文筆又差
得頭三卷叫好睇,最好睇係佢會重點寫啲唔重要嘅動作細節

利申: 睇到尾二入遺跡嗰本
講戰記類故仔死症/市場窄,唔提幼女戰記?
第一卷普通,後面認真寫打仗反而紅,主角隊基本冇死人
MUV黑標都係冇死主角,但一樣勁重危機感
戰記類唔一定要死人先有危機感
野野都死人賣眼淚,咁樣唔長遠

至於戰場唔死唔合理,一句ACE of ACE係大撚哂
二戰都一堆上百擊殺機師
只要你寫得出主角隊戰技幾咁勁,隊長指揮幾咁超班,就合理
所以銀英、黑標同86一樣打海量敵人,又唔會俾人話唔合理
https://youtu.be/C2DFlAT0Nk0
ED full version
唔知多唔多人有興趣,但po出嚟先
前方劇透警告

前方劇透警告
青梅竹馬絕對會輸的戀愛喜劇
https://www.eslite.com/product/1001125122682066641007
第9卷特裝版個電莖mouse pad幾正
啱啱睇到今季第3集
啲劇情去得都幾快
冇睇過小說可能會有啲R頭
越聽越好聽
唔明d劇情?? 唔怕~
↓↓↓↓↓↓↓↓↓可以睇下下面條片↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
https://youtu.be/46X52E_2YVg

順便做過宣傳
有Keep住睇你啲片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞