[10月新番] 86-不存在的戰區-(下半)

1001 回覆
49 Like 0 Dislike
我都麻麻
上季我係skip到OP最後睇下多咗幾多人
上季嗰首冇咩Skip過,聽到最後又接受到
可能係套嘢好睇,連帶對首歌都印象好咗
今季呢首一聽就幾中意
期待今季首ED一樣咁高汁
A1 對依套好偏心囉 明明之前畫果啲好多都崩崩地
你無Miss

上季果首好難聽 聽左一次之後集集都飛片頭
好想快啲有得聽今季FULL VERSION 既OP
rei > れい > 修雷·諾贊/雷(ショーレイ・ノウゼン/レイ)
唔知係咪佢呀哥俾人收割完
用自己舊機嘅甲刻名俾男主
其實都係版權方ge要求
好多作品只係當一個小説廣告 工期趕 錢又少 仲要一季塞最多本
都無辦法ga la

呢部好明顯電擊文庫想佢接電擊四天王個位
sor
似乎我誤會左最後ge定義

有人答左你
主線唔係 係蕾娜度咩
女主一季 同二季開頭個轉變好正
下半part一開播就已經好正

一開波條鐵軌,同第一集嘅開頭一樣,但物是人非
然後接續上半part,繼續講蕾娜
而家已經成熟好多手段老練咗,唔再俾共和國啲規條束縛住
亦成為咗喺86之間好出名嘅「鮮血女王」
身邊開始聚集到志同道合嘅人,為不久之後軍團嘅總攻擊做好準備

後半就係講辛佢哋成功行到去聯邦嘅戰力範圍,俾佢哋救起咗免於一死
聯邦亦同前半段共和國嘅環境又有個對比。喺聯邦,係唔同人種和平共存嘅地方,而唔係好似共和國只得一種顏色
另外恩斯特同芙蕾德利嘉兩個新角色都已經塑造得幾好
前者一出場畀人有城府嘅感覺,但原來又好有理想,又體貼辛佢哋,冇咩架子,臨尾笑位啲反差又做到
芙蕾德利嘉亦都寫到細路女吉祥物嗰種可愛,大小姐嗰種目中無人,臨尾埋伏筆又有少少神秘

轉場剪接一如以往嘅高質順暢。放低隻杯,穿過條柱做過場,萬試萬靈
後半芙蕾德利嘉嗰段俾辛撚嗰兩段,節奏把控相當好
總之係體感五分鐘已經想睇下一集
但你BD銷量麻麻哋諗住如果今季都靚尾就入BD支持吓
BD唔係唯一重點 版權方係電擊文庫

六月86小説銷量爬到左當月第二
只輸 SAO Progressive 都係電擊文庫
咁A1如果繼續做好我覺得值得支持嘅同埋小說我又真係入咗手
仲有粒白波同女神像裂開漏緊水,D象徵手法真係好正
好多物件象徵位
女神像插蕾娜條頸個下
從製委嘅組成,作為輕改一定係角川電擊文庫最大權
而分潤通常分開計,所以推高到小說銷量,錢先會落出版社袋,佢先會肯科水繼續整
而BD係動畫公司分潤多啲嘅,所以你想支持a1就買BD
呢個位都好正
86啲分鏡實在太正,但太多講唔晒
係 最簡單嘅例子就係小書痴
動畫BD成績超差 但小說賣得極好
一樣有第三季
電擊四天王係魔劣 刀劍 魔禁?仲有邊套
原來蕾娜個CV都配咗5年路人
唔怪得只係依稀見過個名
套戲咁著重對話,可惜都唔係幾覺佢有咩出色演出

近期嘅仲有月姫R真祖配得唔錯
個細路女身份咁神秘
未玩
睇wiki都係今年先開始多主役
登陸到月球,重要配公主,今鋪發發啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞