鍾培生固然唔係勁,但林作真係打得好撚消極,唔似男人

348 回覆
186 Like 1228 Dislike
玩體育無體育精神,不如好似你個名咁啦
你覺得無癮
關人撚事
林作使唔使考慮埋你感受先出招
你確定呢種齋跑跑跑係學咗半年以試嘅拳手應有嘅格擋護頭閃避?你define唔消極=硬食咁極端咁都無咩好講
笑死 駁唔到外國人見到呢d comment應該真係叫佢死左佢算
又唔係正經比賽講嚟做乜?似加係踢緊世界級比賽?
老實講 上台打點撚解仲要顧你感受?

明知兩個人年資差距大 仲要半年前先開始學
仲要面對主場優勢(裁判/評論/觀眾/工作人員幾乎全部都係佢既人)
仲唔夠be a man?
哂你冷5000
你話兩個都係拳手就話要尊重文化啫,林作只係為左make noise都冇諗過要贏。佢頭兩round跑住打我覺得個戰術好成功wor,消耗生哥體能冇亂咁搏拳。Round3都打到d組合出黎,冇俾生哥KO我覺得林作攞曬彩啦。
佢呢10秒真心支持唔屌,佢其餘嗰7分50秒肯咁樣比d自信打下會好幾撚多,佢分明一開波無信心,一開始就當鍾共係高牆拳王,齋諗點樣唔俾人KO點樣唔輸,去到R3先發明鍾共根本無乜料,根本肯打未必會輸,一開始唔洗咁肉酸 (佢tvb講過:「2R KO我?我有祕密武器1R ko佢啦」
唔係得輸有錢喎,你一出場就有錢啦喎,你贏都有㗎喎,why not both? 面子、錢全收就型到仆街。依家有少少柒囉,比人覺得縮骨
你咁講係咪真係覺得林作會贏到生哥?
生哥打左幾年,林作先半年左右
贏到,鍾生真係唔勁,佢3年都係圍威喂刷三連勝。
你睇佢R3同林作一樣d拳都無撚哂力,
我係想表達林作如果R1已經好似R3嗰10秒名場面咁打 ,打低培根不是夢,
電競之父擺明睇佢唔起,成日唔護頭,放個頭出嚟養吓養吓,幾撚輕敵,如果林作一開始比d自信係諗how to win instead of how to not lose,鍾培生會比佢打到呆撚咗,作仔會面子&respect&錢收哂。
巴打有冇練開拳先? 如果林作R1已經打埋身咁我相信佢未到R3已經gas out,跟住就俾鐘生KO。

我個人愚見覺得林作戰術冇問題,核突左d係真
成班連登仔
將拳賽當show搞嚟吹捧自己就好有體育精神咩
唔覺得鍾培生戰力係拎住水喉通囉
睇到好q多人話林作好醒錢已袋
但個post明明話佢打到唔似個男人

基本上係兩樣野
佢錢已袋同唔似男人係無抵觸

打到女人咁咪認
點解要幫佢搵藉口賺左一百萬咁打法就無問題?

換轉張致恆/大J咁打
又會唔會話佢賺左出場費好醒?
駁唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞