[一日五千字][第二季][RPG][熱血][虐心] 《一起成為魔王吧》 第13版

970 回覆
85 Like 2 Dislike
屌個app柒左
細心睇設定 唔好幻想原靈好好打。

佢消耗自然之力去控制天氣,一隻原靈同100隻原靈都冇分別,因為自然之力都係得咁多。

今次係雙5轉+4轉既組合技,算係咁

仲有,睇埋傷亡報告先啦
超科學電磁炮!
但其實唔算屈機
因為原靈 都無人試過想像可以同坦克一齊咁玩
創作力勝過一切
超科學電磁炮!
但其實唔算屈機
因為原靈 都無人試過想像可以同坦克一齊咁玩
創作力勝過一切

仲要有隻唔要命既法師
但既然樹可以控制電子流動方向,點解佢玩閃電劈人係隨機?
一野轟上去
轟牙

雷暴控制電流係兩件事
唔識物理
加奈放電既技去入彈位
樹就極速轉動d 電
里奧開炮
係咪咁理解就ok?

雷暴控制電流係兩件事

但閃電應該係因為摩擦使雲層上部帶正電荷而底部痛負電荷,之後雲層底部的負電荷影響地面帶正電,當正負電荷差異過大時就會釋放能量形成閃電,當中就是雲的電子(負)受地面吸引加速移到地上,控到電子點會控唔到閃電
雖然尼服而家形勢大好,但係一日唔打番古滋,德軍都只會無限增兵

定係有機會大元帥想要電磁炮的力量,會張尼服收編
雖然尼服而家形勢大好,但係一日唔打番古滋,德軍都只會無限增兵

定係有機會大元帥想要電磁炮的力量,會張尼服收編

一出門口就比碌美國炮炸飛啦
諗起德軍慘變活靶就想笑

雷暴控制電流係兩件事

但閃電應該係因為摩擦使雲層上部帶正電荷而底部痛負電荷,之後雲層底部的負電荷影響地面帶正電,當正負電荷差異過大時就會釋放能量形成閃電,當中就是雲的電子(負)受地面吸引加速移到地上,控到電子點會控唔到閃電

雷擊只需要電極相差就觸發到,但係電磁炮要整磁場出嚟,複雜好多,所以樹要捉實枝炮先做到依個效果。

咁講,佢控制電子既精密度同輸出既能量成反比關係

一係AOE,一係單體技。

都係加奈問點解樹自己一個整唔到電磁炮既原因。
魔源師同原靈最大分別係-----魔源師係消耗魔力創造能量,而原靈係用血去控制能量。
search左弗萊明的右手法則
都唔係好明
所以都係當佢唔知點樣合力出左一野大炮算

不過依然好睇

btw 2點個更呢

雷暴控制電流係兩件事

雷擊只需要電極相差就觸發到,但係電磁炮要整磁場出嚟,複雜好多,所以樹要捉實枝炮先做到依個效果。

魔源師同原靈最大分別係-----魔源師係消耗魔力創造能量,而原靈係用血去控制能量。

所以你見加奈每次同樹行動都好跨張,兩個瘋狂互補。

我自己構思兩個職業時不斷質問自己,原靈咁勁,法師唔洗玩啦?

所以必須要將原靈既能力區分出嚟。你見樹真係出手打人果啲都係'災難'會打傷自己人。

所以整體都係偏輔為主,法師既攻防力普遍情況係遠勝於原靈

雷暴控制電流係兩件事

所以你見加奈每次同樹行動都好跨張,兩個瘋狂互補。

我自己構思兩個職業時不斷質問自己,原靈咁勁,法師唔洗玩啦?

所以必須要將原靈既能力區分出嚟。你見樹真係出手打人果啲都係'災難'會打傷自己人。

所以整體都係偏輔為主,法師既攻防力普遍情況係遠勝於原靈

「但閃電應該係因為摩擦使雲層上部帶正電荷而底部痛負電荷,之後雲層底部的負電荷影響地面帶正電,當正負電荷差異過大時就會釋放能量形成閃電,當中就是雲的電子(負)受地面吸引加速移到地上,控到電子點會控唔到閃電」

我已經暈左 見到都好想訓覺
被電流包圍既空間會產生磁場,磁場會產生力(Force)。

電流越強,力越大,理論上無限加速。

了解到依到就夠 唔想太學術
被電流包圍既空間會產生磁場,磁場會產生力(Force)。

電流越強,力越大,理論上無限加速。

了解到依到就夠 唔想太學術

有d學術成份係吸引好多既
今日上下晝各有一個event.晏啲先有文

依家算係小試牛刀,第3季有超多依類型既組合PVP,戰鬥規模細好多
FYI,唔補充了
喂!岩岩見到,到時一齊玩? https://pcucgame.com/ashes-of-creation/

樓主小弟蒲頭啦,好似幾好玩咁

呢條友都係岩岩去完旅行

錯,小弟仲係美東
前一兩日要出音樂會,啱啱追返live
要7月先返

出音樂會

參加緊係美國既音樂節

夾開咩 你玩咩位

其實小弟拉小提琴既

都好 j

樂團定band定solo
唔識物理
加奈放電既技去入彈位
樹就極速轉動d 電
里奧開炮
係咪咁理解就ok?

exactly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞