[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
邊個幫你打
換過耳膠未? 試下細聲啲嗰邊塞入啲
調轉兩邊戴,會唔會同未調轉之前一樣同一邊大聲d?
係就大機會係你本身聽覺偏聲或者係有一邊戴得唔fit
如果偏大聲個邊調轉戴之後換左第二邊,咁就係耳機本身有偏聲問題,要換機
耳膠問題?
有冇清有訂到隻634ear
個人感覺千五蚊有得diy 聲舒舒服服有得微tune幾吸引
有佢隻raiv
個時盲狙,到手之後冇後悔過
真係好正,低至中下頻個質感好正,定位又好,高音位舒服又自然
依家想入埋ober-s同8ite-s
我諗住入隻SARN 2
平平地好抵玩
貴啲就想入8iteb 幾有韻味 個人用sony機聽落更加有味道
但始終都小貴 諗住平玩入門試下634既手工當支持下
有時間咪上showroom試,不過我覺得可以盲狙
真係癡線 鳩沖呢隻課金算
音響展PSA果個人,好難講係邊個
用緊n6ii
睇得你地講多 搞到唔想用強國磚
耳機諗住等black friday先換
依家諗緊拎唔拎15k換dap好

係既話:
二手sp2k (唔知同依家用緊部機對比會唔會好大 冇用過2.5)
一手se180

定係慳返d錢:
二手sp1k(係咪同sp2k差好多?)
/ 買張r01卡算

又麻煩各位巴打了勿屌
睇你用咩耳機先
我黎緊會換埋耳機
暫時應該係睇緊u18s或者tia fourte
本來m5都岩 但我耳仔戴唔好所以算

依家用緊pmx同qdc8cl
但我依排會賣左隻pmx佢所以唔計
睇個樣你似鍾意動鐵多,鍾意AK聲底budget夠可以上sp2k,我覺得N6ii r01差好遠,試過麻麻地,不過我係用黎推37ohms-40ohms動圈所以覺得細力,唔知動鐵點呢。最緊要去自己試邊隻岩。
唔該巴打
不過想知sp2k對比sp1k差距其實大唔大
值唔值得我加1皮budget
因為我見依家sp1k二手7k~8k都收到
差距唔係好明顯既話可能會慳返d錢買sp1k唔知ect仲有冇得試
Dma 兩部都有
下 竟然仲有sp1k咁我睇睇先 thanks
dma得2000可以試,1k2k唔缺錢一定2k,尤其SS個人感覺分別仲大
但是我上個月問過係有㗎啵
可能有貨但無擺出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞