[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
8月頭訂左隻N8 cm
有排等呀
師兄想問下 canary 同halcyon
分析力係唔係都canary 好d
就平均 件頭齊

而halcyon 就比較刺激d

低音就2隻差唔多

不過可能都睇埋佢出pro 版睇下有咩分別
耳機轉插(e.g. mmcx轉2-pin果啲)長用會唔會有咩問題?
其實有唔同聲音唔代表係有利益衝突既
,而且無講過咩線俾呢條好,就算師兄有提都係大廠野何來利益,我都幫襯左好耐瘦佬,好多時有新野9衝純粹叫支持下,隻super4我尤其鍾意會介紹人買,就算DQ6都幫同事入左幾隻,而家針對係佢唔需要話參考什麼什麼,實情除編織方法睇唔到參考左乜,你言論俾人感覺唔買就後悔莫及,買貴線差d俾人笑唔識野tim
你話條線用上邊買到最好既線基
我想話早1,2年先有條神秘線開價到2千幾定3千幾,咁果條線基用乜,定而家蝕住做?
戴得舒服問題就無既,聲亦唔會話好大影響,個人用呢d都係為試線,試岩先去改頭
佢應該話不惜工本用靚料,唔講抄邊條感覺好好多,相信幫襯佢既都唔會真係覺得買左條值過萬線
音響野差少少就係要用多多錢補足
接受到無問題,問題係發燒友燒壞腦差少少唔妥協呢
一班志同道合而佢有門路攞貨造線
賺錢係應份,今次過左界就預左有人批評
事實出黎效果亦係用出邊高級線材價格招來
一樣訂左隻n8 合埋口打耳模,好驚要refit
點解唔俾野你咬既
Ching 準備等多幾個月都得
ie300 同 hs1300ss 邊個好?
但平時聽歌個陣唔係合口咩 合口打耳模有咩問題
利申唔識 冇整過
正確店訂?
上個月上唯聽到做耳模 個聽力學家話如果合口做個形會唔同 長時間帶話可能會有鬆/頂住隻耳唔舒服 所以多數咬住雪條棍做 不過到左試嘅話冇鬆冇唔舒服都應該唔使refit
我以前做耳模係合口
佢通常會叫你郁下,咁你開口講嘢都唔會覺得痛
音響展係PSA訂,應該係右店
我唔想等半年先有得聽,佢果時又冇比舊野我咬,但我見64官網講係用合口模
有無人賣m6pro 21
tg oscarlhyin
個耳機左右大細聲唔同,換完線都係咁 係咪要買新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞