[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
新手想問吓銀線有少少氧化有冇得救
銀線氧化仲係良導體,除非好介意個樣,唔係照用都冇乜問題
解決方法:
1.換過條線(介意發黑)
2.cut走氧化發黑位再焊過條線(如果好彩只係頭或尾氧化,中間氧化就算啦)
3.如果你講緊嘅唔係純銀而係鍍銀銅線,連面果層銀都氧化,咁好大機會入面嘅銅都會氧化(銅氧化就唔係良導體會影響聲),都係換線
唔該晒
唔介意外觀, 掂
電腦打FPS GAME黎計
成個耳罩果D同入耳果D差別大唔大
筆直 1K
想問IE 40 PRO 係咪已經無曬
目前睇岩IE 100 PRO
鍾意聽圈係咪唔使試鳳凰
想問下銅鑼灣嗰頭有無邊間耳機舖ok架?
成個耳罩果D同入耳果D差別大唔大

under 1k 要音場大可以試下Hi-X15, Hi-X50
OK THX
果D電競牌子既耳機係咪普遍唔值佢地個價(<1K果D)
遠少少去letsgo
會場聽落冇動鐵嘅生硬菱角感
有機會再試佢
電競野個聲為打機而設,係sell 功能
用黎聽歌會怪
視乎你用打機角度去睇電競野定用一般使用鯉度去睇值唔值
當然好聽既headphone/iem用黎打機一樣得,又好聽過電競野
係外國讀緊書,有D學生back to school discount
想放quota 睇下有冇人啱
有D唔只耳機 speaker sound bar都有

(%)
marshall -25
JBL -20
Sennheiser -10/-50(半價個code唔係全部用到要逐樣試)
Skullcandy -33
soundcore -20
astro -20
urbanista -20
Ultimate Ears -25
我打機撚
但我真係體驗唔到有咩功能係for 打機(羅妓g pro ~$800)
所以就諗呢個價位係咪買返你地推介果d耳機,應該靚聲d
如果要好聽,hi-x50之外仲有sr80, hd560s, kph30i clear

hi-x15同hi-x50音場大不過bass少
想買隻耳機俾屋企人 2千樓下
TRI I3 PRO 大家點睇
不過有無唔係大陸野既介紹 我盡量都唔想買大陸牌子
intime 煌,artio cr-m1
btw 上面話電競耳機個聲為打機而設
想知多d
我估槍game大影響啲
電競耳機定位要準,同埋啲聲要快放快收。如果唔係射機關槍之類啲聲會疊埋一齊,殘影咁
如果用你地推果d聽歌耳機係咪d聲唔會咁準同收放無咁快
我槍game 撚(csgo , apex)咁係咪買返電競野算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞