[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
4000幾嗰隻2019黎
1) youtube標嘅24bit全部都係假嘅, 可以上專買hi res嘅網到買歌
eg https://www.highresaudio.com/en/site/index

2) 比我就揀intime嘅, 純粹個人喜好, 但其實唔使執著有hires logo嘅耳筒 有hi res嘅耳筒聽落唔一定比較"清"
Campfire、Empire、Vision都唔見呢啲會寫hi-res logo
intime可以試下
建議你試埋campfire啲水果系列
都係你呢個budget
intime 睇返係日本新牌子來 係幾吸引
都係手機用 唔考慮買太貴啦 intime go
千幾兩千都仲有好多野試嘅
仲可以試埋artio cr m1
新手一問

想問Cayin n8 player

N8在P標準模式和P+高阻大功率模式下

平衡端口則分別提供32歐阻抗下480mW和750mW。

P+ 高阻大功率 係唔係姐係推難推既耳機?

有w2仲要隻jer仔做乜
有陣時出街唔上帶咁大舊
一對索尼xm4攪掂
慳返啲錢拎去食好過
再唔係平平地買對ger仔都推到嘅耳牛係屋企聽
唔係hk
有冇用a4000嘅師兄
耳機左右耳人聲高低音差距好大
一開始試同用都冇咁明顯
但過左一個月個問題愈來愈嚴重
宜家好多歌都一邊人聲大好多
想問下係調音定耳機問題
左右大細聲要換貨,過7日要去代理換
要帶行貨單換
6000內買咩player好聽開j pop中意暖聲
用緊kinera skuld
山靈m6同m6 pro滿唔滿足到我
KANN Alpha同WM1A 係咪都唔洗諗揀前者
略聽兩者4.4mm
KANN Alpha 細節同層次好出 聲刺激啲 推力又大
WM1A 雖然暗聲啲 但調音耐聽啲同主觀覺得結象好啲
好難揀咁
試下N6ii r01
睇你玩咩耳機,之後會換32ohms以上或者動圈既耳機可以kann alpha。黑磚推動鐵好好㗎,尤其綠仙,但是推力細真係死穴黎,耳機選擇好少。
最後入左VE 3.2
不過冇玩5-6年先發現VE成日有折 傻仔左原價入

btw 同時試左fitear 333同empire EVR MKII 會有人聲變拆 搞到有d刺耳既問題
唔沖 fir就出新野等埋先啦
3.2我覺得係呢個價位對應你想要既野黎講算係最match 同埋ve啲板靚
官方講架嘛
懷疑佢同64齊齊出應該差唔多
買AK la新款咁多
Sony 黑磚出左咁耐,除非佢出左新版
否則都係有新買新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞