[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
有無介紹?
新手一問

想問Cayin n8 player

N8在P標準模式和P+高阻大功率模式下

平衡端口則分別提供32歐阻抗下480mW和750mW。

P+ 高阻大功率 係唔係姐係推難推既耳機?

P+ 高阻大功率 係唔係姐係推難推既耳機?

我估呢個唔係巴打最開始/最想問個問題?
不過冇特別試埋d 冷門野例如 craft ears, flip ears 果堆 唔知會唔會有驚喜
不過買完都係唔諗 聽返357年先算
唔明白 我真係想問
佢p+ 高阻大功率係咩mode
你當佢係high gain都得
craft ear貴個兩隻好野黎(c6同靜電個隻)
flipear我整左
玩耐左3.2再慢慢試下呢啲啦
跪求巴打推介
想要budget 3千到5千
主要for mixing 同監聽
想要愈flat 愈好,唔想太多渲染
做過少少research ,合眼緣得fender nine 1

利申:窮鬼都係用iPhone 聽,想加多條jer 就算
for mixing 同監聽 用iPhone 聽
係用嚟做野定係想要依個風格聽歌
聽歌,做野當然返去用電腦做不過近期想出街都聽下,train 下耳仔,搵reference,靈感
可以試下sony m7, 電話推到, 比較直白街價又三千幾蚊
我見呢檔都整得幾好
https://www.etsy.com/hk-en/listing/777046066/astell-kern-sp1000-ultima-amp-leather

但我唔係咁鐘意佢用個隻料
想問下佢有無得用其他料整番同一個出嚟
要唔要加條jer 一齊用?
我都知iPhone 好撚廢
M7 用L&P W2 推幾好聽
thank you去星際睇下先
有冇運動耳機推介
用緊Bose SoundSport但舊電開始壞
聽一個鐘左右就冇電
見巴打問左幾次都冇人回你
我冇搵過人整皮套 但我諗你可以去fb 某個w字頭耳機group問
果邊好似見過有人搵人整

利申:個group仲係講淘寶耳機果陣已經入左 幽靈人口黎
tago studio t3-02?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞