[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
其實你依家用緊咩 有咩唔滿意先 定係手痕想買野
Kann alpha 覺得啲聲有啲沖住耳仔咁+手痕
KKbox 好似話8月尾出咗v6.7.72開始已經玩到24bit. Update咗個app再試試
Cayin N6 mk2 如何?

想收一部2手
還好啦,都係要夾部C9人聲先肯出翻黎
裝埋XAPK Installer 入部AK, 之後經XAPK Installer裝KKbox
加埋兩皮幾野
之前脫坑賣晒啲嘢
最近無意中見到黑磚減價
結果又入翻坑
除左黑磚外 都入左條4.4 eletech線
耳機用緊之前賣剩嘅一對16年買嘅vega
但用到依家都斷過2次線
所以都心思思想換
今日試左solaris
感覺只係同vega差唔多
只係再乾淨啲同多少少details
咁樣要10k又唔係好想比
想問下有無其他好選擇
其實本身我用緊vega2020 同佢跟嗰條3.5,諗住買條3000內嘅4.4,想三頻都有提升嘅,除左條bw22v2,大家仲有冇其他推薦
自己去試,不要盲衝。
我之前也是盲銜了兩條,覺得不夾,好快賣了。
每人的 gear, 聽感不同
暫時藍牙amp,手機聽歌用最好應該係fiio btr5,夠力水
軟體可設定諧波補償,別有一番韻味
就好似老式擴音機果種味道

唯一唔好就係軟體有問題間中走setting
屋企小嘈
想問ie 100 pro 隔音得唔得?
呢到有人盲衝ve phoenix
我之後一定要試,才信才買,唔會盲衝
其實佢有送一條eletech justice,不過買唔到嘅話可以試下同牌子其他線嘅
z1r 用ifi amp推夠唔夠力
本身用緊黑磚
加多少少買eletech prudence project 8 用緊佢夾solaris2020,人聲高頻分析力好左之餘又保留到低頻,試過純銀線感覺上低頻削得好勁反而無咁好聽
底噪好勁,倒不如買a100或者a100TB
er2xr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞