[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
冇牛呀 呢隻真係好考火。力
我換番用開條4.4已經唔同左世界 用緊wm1a
遲啲去玩下amp試下會幾震撼先
而家劈價劈到癡撚左線 隻頂既同隻corsa同價

我都想問下aaw d 靜圈鐵掂唔掂
呢幾日出去睇係無 demo
想問下

翡翠烏
金絲烏

呢2隻既評價
靜圈鐵真係未玩過

另外都想問埋

阻抗

單位為Ω(Ohm)

當耳機的阻抗越高,
耳機需要的電流或電壓越大,
但阻抗與難推與否並非直接有關。

想問下推唔推得郁係要睇咩數據?

我平時睇player 大唔大力 我以為係睇個 推力就的

原來唔係

因為cayin n8佢有2個mode

一個p 一個唔知咩

而這次增加的高功率模式,是為了那些便攜推台機大耳的方案而推出的。單端400mW @ 32Ω/平衡750mW @ 32Ω的輸出

咁佢又算唔算大力呢?
相比sp2000 得6.3Ω

aaw a3h+個隻我覺得圈陣味真係冇咁出
holycon唔清楚 因為上次試法國我部機完全推唔郁
金絲canary就覺得sparkle 啲 啲聲好突好出延伸好勁 微動態個人感覺都幾勁
個人聽下jpop or acg歌 覺得小over
btw 我覺得部機推唔推得郁其次 最緊要把聲夾唔夾?可能推太勁會粗聲 話唔定冷底撞暖機已經唔同感覺正過撞部癡撚線炸彈推佢掛
ak機反而佢個種寧靜黑暗空間感幾正(唔關kahn alpha事
有個fd兩三個月前用4000幾蚊買左隻二手stark, 仲講到幾咁好聽, 搞到我都想試下
邊間舖有得試?
想請問各位,如果Beats by Dre Pil+ 定 Beats Solo 3 headphones 二選一邊個比較好?唔洗我畀錢,係禮物嚟。佢哋嘅音色點?

小弟戴眼鏡,怕可能 headphones會唔舒服。

多謝大家
solo難聽到喊不了
pil+未聽過唔清楚
stark目測得let's go有
而家全新399x
btw帶頭盔 唔知仲有冇 可以一試
好,唔該你
avshow嗰排我send左個減價post比佢睇, 喊左三聲
賣比佢個條友而家可以買隻全新
睇左叻高表示售罄
你買果陣有無demo試,還是9衝?
想要靜電就正正經經用SR002+CES-A1開始啦,個d咩靜電混合野最後都係圈鐵主導,唔會比到完整靜電體驗你

FYI
[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(29)
https://lih.kg/aLDpBxV

高功率如果淨係加電壓而電流唔夠,推平板或者低阻抗野會推得唔好
佢budget有過萬, 可以推kse
10K筆直就直上l500mk2+353x
有試 我係前一晚上網見到
第二日落叻高試 換下線玩左十幾廿分鐘之後鳩試
佢要iem的話仲有d10+sr003 mk2 + cea-01
唔該咁多位師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞