[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (117)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
Zx507
用緊邊隻,有冇改接線
我聽過,但是唔係自己,格硬戴入去。
佢本身短導管,隔音都已經唔好,你改左CM都解決唔到呢個結構問題,聲就一定好左,都係一隻出唔到街既耳機。
1697ti,白金接線。
我有一隻1695,又唔覺得隔音太差,不過要左右用唔同size既耳膠
最近有冇隻同64嘅fourte noir差唔多level 嘅耳機?

利申:成年都冇睇有咩新
lm
二手黑磚,動鐵配黑磚唔錯㗎,呢隻仲好易推。
不過建議你可以買左dap可以再試下其他耳機
你覺得隔音無問題又鍾意,你想做一隻比自己收藏都可以去馬。要改就改白金喇。
準備入手部二手Cowon Plenue L,都成7k唔平,驚中伏
想問下交收個陣有咩要注意,有冇咩特別技巧check?
有冇ching可以講下Marshall 既Motif ANC 值唔值得入手
利申想聽重bass覺得佢價錢都合理

呢幾部特價,點睇?
skip
大家覺得spkm仲值唔值1皮野 成千前又話冇晒貨
有無師兄知se100同fiio m11 plus ltd係咩風格
買左部二手SP1000+AMP
Skip得
se180 啦
可唔可以講下2部機音質同風格上有咩分別?
SPKM 同SE100 聲真係一般,反而攞SR15 當係Streamer 駁流動USB DAC 有得諗,起碼有人試過駁USB DAC 行streaming app可以自動轉到啱嘅sampling rate
衰在又重又唔靚
兩部都擁有過,風格好唔同,個人聽感

se100 動態強較有氣勢,聽樂器比人聲好,分析力一般

m11 plus 分析力好,聽人聲好合適,比較斯文,動態方面一般

操作方面m11 plus反應快一截,始終新好多
部機咁耐,如果 電池老化好難搞bo
18年既旗艦機,成皮半,粒電唔會3,4年就廢掛
我等左幾年cowon都無出新旗艦,又絕哂版先唸著入二手機咋
呢部我玩過一排,論當年都算唔錯。
點知上手點操部機入手都預要換電ga la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞