【初戀/校園】《副校長發現我寫甜故,竟然送一段初戀俾我》(完結篇)

434 回覆
199 Like 4 Dislike
我贊成啊
多謝陪我講絲啲高質留言
下個故見
多謝花生友巴
跳海故!!!我都想佢出得成書
ps恭喜你甩p啦
多謝開言巴支持
明白啊 一個青春入面出現過嘅女仔真係會好令人深刻
希望你慢慢可以重新出發 搵到另一個同樣值得你深愛嘅人
我都贊成啊砂糖絲
其實可以close得好嘅戀情 都已經好好
多謝你今次支持 下個故再見
!!!!!!!!

我想講 我好多章都想用呢首歌 只係一直都未諗到幾時用
多謝辣殺巴
下個故再見
今次寫得咁辛苦
我估 下次會寫翻個唔太用腦嘅故
多謝糖果巴
約你下個故見
好睇
真係好有感覺,多謝樓主比我懷緬下青春

期待你下一個故
同埋你對每一個回覆嘅用心
好期待樓主下一個故事
好明白男主最後嘅心態,希望大家都可以一邊擁抱錯誤,追求下一次嘅青春啦
兩個人好來好去,知大家唔適合大家,最後仲可以做到朋友,其實已經係happy end
只係睇到好sad 啫
成個故結構到感情表達都好齊整 睇得好舒服 但係都好心up
多謝巴打支持
岩岩儲到今日先睇, 一睇就係大結局岩岩好

係咪女主搵你寫你先寫呢段故?

仲有無同女主聯絡?

除左初戀,初吻,仲有無初夜

樓主幾個故我都追哂, 最鍾意都係跳海, 寫得太好.

下次會吾會再寫懸疑故?
多謝最好的巴
我自己寫嘅時候都有懷緬下青春
下個故再見喇
Yeahhhhh 大家都要繼續青春
下個故希望見到你吖沈夢生巴
無錯 人生就係咁
結果還好 但過程都係sad
多謝即是咁巴欣賞
女主角搵我係刺激到我有衝動想寫啊

初戀咁pure 真係得初吻

懸疑故會啊 其實我乜題材都會寫
最好祝我每日有四十八小時 寫哂所有靈感出嚟
...如果女主角最後都無再返嚟搵男主個故事會點

唔知吖 對於「錯誤中成長」依件事
究竟個「錯誤」係乜嘢呢
係去咗上莊搞Ocamp唔理女朋友
定係一開始根本唔夾 已經係一個「錯誤」呢
如果依件事係一個「錯誤」嘅話 咁又係咪由一開始就唔好開始會更加好?
定係 其實有啲嘢係明知不可為而為之 個過程比起結果更加珍貴?

「其實有啲嘢係明知不可為而為之 個過程比起結果更加珍貴」
我覺得 就結果論 其實兩個都係錯誤
但係 無呢啲錯誤 又唔會成長到

無因為上莊瘋狂過 男主角唔會搵到自己鍾意做咩
無因為失去過一個人 男主角亦唔會學識珍惜

所以我覺得重點可能唔係「錯誤」
而係「如何看待錯誤」
人生入面 大把錯 但係咪每一個錯都可以成為養份
呢樣嘢就真係因人而異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞