【初戀/校園】《副校長發現我寫甜故,竟然送一段初戀俾我》(完結篇)

434 回覆
199 Like 4 Dislike
佢果句好似真係好啲
多謝劉德華巴
多謝你啊 有機會再睇埋我其他故啦
其實呢個故已經算係最sad end嘅一個
雖然我自己都完全唔覺得sad
巴打有時間先慢慢揀嚟睇啦 最輕鬆可以睇下和頭酒先
冇計啦,佢係外國人,我自認輸
Btw心目中一直都有個問題
樓主寫緊嘅係咪自己嘅半真人真事?
呢個一啲都唔sad啦
係啊, 六成左右係真事
邊啲真交俾大家判斷
其實我都覺
但係有時連登對sad end定義係有少少難捉摸嘅
我估連啲名都同真人差唔多
Good定sad嘅ending,每人心入面嘅尺都唔同
我自己就覺得真正嘅good ending,係兩位主角最終都得到幸福

我相信對男主(or樓主?)嚟講,已經係good ending喇
男女主角走唔到最後 對我黎講就係sad end 就算佢地之後搵左一個更適合嘅人 果種遺憾 會令到我好唔開心 不過係幾貼地嘅 同現實一樣 邊到有咁多happy ending
是咪真人真事嚟?
初戀行到尾太童話啦現實中有幾多pair puppy love last到
完文了 推推
多謝樓豬 下個故見
愛你樓主
都係想講返個句 有個正式closure既感情真係好好!
等你下一個故呀 (外傳
今次同樓主以往嘅故好唔同,雖然平淡好多,但係正正因為呢種平淡而顯得更深刻,更貼地。希望呢個故同跳海故會出書,一定會去買期待樓主下個故
live左
岩岩考完dse既我好有感觸
兩年前好努力追一個女仔
雖然最後冇一齊到 但係當中既係屋企附近散步 放學同佢一齊返屋企既時光令我好感觸
過左兩年 我都冇將自己感情外露出來 完全封閉
令到我好有共鳴
可能真係愛得太深
講到九唔搭八添
btw好好睇 出左實體書實g持
我就覺得呢個唔算sad end, 只少男女主回想起對方都係好回憶丫, 好多人既初戀都無咩好回味, 包括我
睇呢個故,我成日諗住 “下一位前度”首歌
平淡得嚟都好好睇
等你下個故
下次諗住寫咩故呀
好好睇 多謝你呢個故
係啊 其實對我嚟講呢個已經係Good ending
相反地講 如果兩個人可以喺埋一齊 但所有人都見到兩個人根本唔夾
或者呢個先係sad
六七成啦
多謝齊齊針巴下個故見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞