【初戀/校園】《副校長發現我寫甜故,竟然送一段初戀俾我》(完結篇)

434 回覆
199 Like 4 Dislike
明明應該係甜嘅文,點解愈睇愈sad

睇嗰啲追求嘅情節係好甜,但係一諗到最後都係離別,就好空虛,完全開心唔到
可能我地讀者睇甜蜜既時間真係太短, 辛辛苦苦追到喇又唔係一齊左好耐, 但係男女主角度應該呢份回憶已經好深
我相信啊 希望呢個你心目中嘅周瑞盈都會俾到一個前進嘅動力你啦

多謝傻人巴你由頭追到尾下個故再見
多謝劉德華巴你嘅總結
其實都好中我嘅心聲

「 探索過先會知乜嘢對自己先係最需要 可惜接觸咁多新事物必然會有啲舊嘢要讓步 有啲嘢失去先意識到佢對自己嘅意義幾咁重要」

呢句 都真係可以話係成個故其中一個想講嘅msg
當大家好在意 分唔分開好 但其實我反而在意 分開對兩個人好唔好
始終 人生難免有錯 但面對錯誤 我哋應該堅持錯落去 定抑或忍痛止錯改正呢

告別遺憾 我相信係好多人一生都做唔到嘅嘢
所以好多人都會活在過去
而我希望睇完呢個故嘅大家 唔一定係馬上就會放低回憶
但至少會慢慢思考一下 點樣去同自己曾有過的錯誤和解 甚至告別

再見亦是朋友 我明白真係唔係講咁易 不過 如果做到 其實或者比起一般Happy ever after更加美麗

最後 多謝你嘅分享 希望有緣下一個故再見
希望唔會令巴打你sad到灰咗
我都明 有再美好嘅前事 就有再悲哀嘅結果嘅感覺
係啊 以一篇故事嚟講
其實甜位唔算多
因為可能喺我內心default嘅想法入面
呢個故重點唔係相愛 亦唔係離別
而係成長之間嗰份心路歷程

不過你講得好啱 即使文字唔多 但對男女主角嚟講 其實都足以難忘一世
其實可以同ex做番真心朋友已經係good end
推 唔可以俾個post沉
推推
多謝大家得閒上嚟推下
個尾收得幾好

徐xx: 女朋友同前度keep住有聯絡係咪
多謝轉圈絲
好耐無見
依排無乜時間追 遲咗嚟支持
遲到好過唔到
推下先
好好睇推一推
多謝CEO巴支持
新讀者 依家追埋其他故 g持
啱啊~~追住等新故
等你再出新故
嗚嗚

睇完諗返起自己同初戀 好想喊
等我 我估好快又見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞