True Wireless真無線耳機討論(58)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇人用過Marshall啲耳機佢之前已經有ANC
上網, 官網買
我諗都要, 但3k無ANC真係好難比得出錢。
佢既TWS未用過,但之前有佢d headphones earphones. 未用過Marshall既真係要去試完先好買,因為佢調音偏重某一兩個genre既關係,歌路都幾窄。
Sennheiser CX True Wireless
聽唔聽到無損音樂,上網睇話唔得
但我明顯聽得出spotify同kkbox, moov
320k同16bit既分別
一千樓下邊隻最高質?係咪tws08r?
我係荷蘭, 有單車徑所以無危險
諗緊DG岩唔岩踩單車?
Nuarl個差電盒壞左,一日就冇電
nothing ear 1 有咩評價
開個小小review post都要食負評
我正想上黎問有無人試creative outlier air v3
400幾蚊有環境聲有ANC 我都想知呢兩隻功能具體係點
可唔可以詳細少少講下
d人話音質仲好過上一代係咪真 ?

同埋佢d按鍵係咪輕觸式?訓覺會唔會誤按?有無得disable佢?
粒耳機大細如何?訓覺側睡會唔會有不適感覺?

thanks
300蚊左右做運動既有冇推介
支brand就是原罪, 有錢我都會買Sennheiser

環境聲同ANC都係搭單, 唔好諗到你main function, 佢有唔同level, 我自己就開到level 好低
你可以set 禁耳機快節開ambient mode > active noise cancel mode > off
我相信ambient mode 同ANC 隻隻應該差唔多, 係做得好D 同冇咁好(姐係隔音能力), 我就冇咩lee 方面經驗同智識, 都係啱啱接觸,
坐巴士聽唔到隔離個呀叔唔戴耳機睇片算唔算ANC ?

我冇用過Air V2, 我之前係用gold, 2年幾前
如果話音質好應該係gold 最實, 但原價gold 8XX 冇得比
但v3 多咗新function 有得教equalizer, 我暫時未教好, 但有equalizer 就一定好過冇, 所以音質係會好過V2

佢v2 已經係改咗做touch, v3 有app 可以custom d key, 但reset 係冇得disable, 不過係要手指禁佢先會reset, 應該唔會訓教reset 到

大細方面, 佢係細粒過gold小小, 係輕過gold, 可能帶慣咗隻gold同物料小小分別, 我覺得隻v3 細隻咗小小, 感覺冇塞到咁穩 (不過做運動跑都唔會跌)
訓教方面, 基本上冇咩邊隻耳機係可以側部訓唔頂到耳 (舊有線平果D都會頂住), 佢算係偏細粒如果你對比lee 到大部份討論嘅耳機, 佢應該算係唔頂到訓唔到果隻

整體上, 對於我之前用gold 嚟講, 算係升級嘅, 因為有touch/ ambient mode 同ANC, 再加上有得set equalizer 同custom d 制,
同佢系列向來電都係冇得輸差一次用幾日, v3 改良咗個Case 有wireless charging, 同耳機都差快咗,
缺點係佢個charging case 真係好大隻, 我自己出街都唔多帶charging case

有興趣買我有一張8折卷, 但一定要用我戶口禁, 佢之後搞錯咗我order 賠返比我到十月尾, 我應該到10月尾前都冇野買
A 支野
B 吹大左
Sennheiser cx plus賣$1599
3000筆直, 邊個好?
B&O EQ / E8 3.0 定 Devialet Gemini?
屌佢老母 竟然咩原因我隻elite 3留voice message咁撚細聲係咩原因
係咪有咩特別技巧
無, jabra 不嬲voice 垃圾級
直接落鋪試,E8 唔洗考慮
我屌佢老母 好撚on9
美馬MTW2 1583 日馬CX Plus True 1367
https://youtu.be/vrgY_xkULzQ

B&O EQ > B&W PI7 > Sennheiser MTE 2 > DG
提提你 eq anc好弱
如果對anc有要求就三思
想問下一千蚊鬆想買ANC耳機,上網睇左好似除左xm4係依2款比較多人推薦,到底邊款降躁同聲靚D?

Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro
Libratone Track Air+ 2nd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞