True Wireless真無線耳機討論(58)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
耳機呢啲一分錢一分貨嘅貨嘅嘢 買果個真係on9
買隻 Haylou W1, 都係用婁氏動鐵圈鐵喇
唔抵得5分一價錢好聽過隻 neobuds pro
諗起隻nothing ear
三分一價錢但直升機伏伏伏到
我用緊xm3,舊電壞壞地想換
如果Gemini舊電咁弱,開降燥2-3h個鐘都冇
又真係有d卻步
所以真係要接受到
音質方面基本就唔會挑剔
Ching thinking about pi7 or GM. 聲音方面有咩吾同? 電量是否一樣差?Thx
DG* Sor
Pi 7 未試過,但睇YouTube 評價係唔差
都見呢道有巴打提過
pi7 聲係好靚,但哩度啲ching話開ANC舊電頂唔到兩個鐘。
anc 同ldac呢
ching 知唔知道邊度有pi7 demo試?
有冇運動耳機推介
用緊Bose SoundSport但舊電開始壞
聽一個鐘左右就冇電
想請教換耳膠之後點塞入個盒度
之前隻65t 換左耳膠之後入唔到盒 咁就晒左啲耳膠
Why not ?如果一隻耳機都吸引到你轉,姐係iOS 生態冇咩野你啱用啦 lol ,

利申 iOS + XM4
做左個不專業小測試
聽兩個鐘歌後既電量大慨係咁

iphone 11,音量40%左右,Cancellation - High
隻DG 6月買,每日聽2個鐘
如果咁又ok喎,隻xm3一程過海都頂唔住。。。
XM3我一出就買,個陣有3個鐘多d,未試過過到4個鐘,而家得返個半鐘
藍芽耳機最大鑊就係電打柴就廢左武功
呢個真,不過隻DG我都係預玩兩年
兩年後唔知會發展到點呢?
如果太長,係耳膠底介薄佢。介個陣㩒扁佢等個圓形變⊂⊃先好介,唔好一下介太多。每次介0.5-1mm, 試左入唔入到盒,入唔到再介。
我對PI7有奇怪情況,左右兩邊耗電量不同(一時係左邊耗電多啲一時喺右邊耗電多啲)都唔知佢想點。🤬
有冇巴打知B&O E8邊度可以用tap n go online買?
DG 都會有電量左右唔同情況
望佢iphone13會有高清codec xm4 support到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞