True Wireless真無線耳機討論(58)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
啱啱去舖頭問佢話全線都冇 佢仲俾公司嘅存貨俾我睇話真係冇 佢話網店嗰個都只係預訂話下個星期先有貨
即刻再睇app,得黑色,送貨6/9,pick up 5/9
WF 定 WH....

WH 係 overear
WF 先係 WHS 喎
佢同momentum 3比, 緊係講wh啦
喺旺角問咗幾間舖佢都話應該係個網壞咗 因為睇庫存真係冇 買咗都拎唔到
sor 眼殘
大家跑步用緊邊隻?

Jabra壞鳩左
隻Jabra elite 3咁平
大家有咩評價 音質會唔會真係太差

一切都係浮雲
好正PI7 ,後悔日馬有白色有貨時冇入
想問mw08同xm4有咩主要分別
主觀意見:
聲08低音好啲,anc合格
Xm4周邊功能完整啲,有eq,speak to chat,好anc,Ldac,ambient 比較自然

齋聽歌我會揀08,聲之外長時間戴比xm4舒服
但出街用xm4比較方便
剛剛試咗喺港鐵(屯門去旺角)上用pi7,無用主動降噪(環境音穿透度off咗)隔音效果喜出望外。👍
thx ching 因為睇啲人講mw08名大於實,但xm4而家又無貨所以好心大心細,其實本來想買隻續航力高既耳機
1000蚊上下有咩推介?
要求: anc, 音質好啲,唔洗講電話

依家諗緊 galaxy nurse, buds pro(聽講耳仔會發炎?)

仲有冇其他好既選擇?

過1500就唔買了,寧願直上xm4

謝謝大家
有冇人隻jabra 75t 開ANC/環境聲會時不時啪幾聲
木耳唔太care音質
想要明顯有用既anc
zm4同bose係咪拋離其他好多?
上網唔太搵到有冇anc減聲貝既curve比較
有無巴打用緊klipsch T5 II ANC
個case成個打火機個部 好似無咩人講
我有留意依部 台灣評價好似幾好
但香港仲未有消息
我有non-anc版 用咗兩個鐘壞咗 單邊無聲 Amazon review都有人反映問題
要買既話記得買有保 唔好買水
兇宅上網買左PI7,試左陣,聲就幾ok,至少比之前用開sennheiser TWS1代好聽好多
但接駁都幾大問題,試過轉用3.5mm去個盒之後左邊連唔番手機,要全機reset就搞番,同遠少少都connect得幾差,聽日出街再試試
咁慘 唔係爭太多都係買行啦
音質覺得點?
睇緊依部同XM4
音響起家音質應該唔會太差掛
係唔知個ANC得唔得
唔用降噪d 聲好似好d,一降噪個低音好似太勁,係咪我錯覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞