True Wireless真無線耳機討論(58)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
電話三叔, 平板ipad mini 6
毒撚唔出街, 唔傾電話 (真無線重點放係anc同講電話質素 但我好似用唔著, 所以紅字)
純粹訓係張床用又唔想有條線, 主要聽歌 睇youtube
未買過無線入耳, 以前聽歌用shure530

$3000樓下應該都係呢3款?
Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2
Devialet Gemini
Sony WF-1000XM4

點揀好
想買。10月1 飛
係房用唔買speaker?
廢事半夜嘈到人
唔用耳罩?
用過好焗以後唔買
唔出街既話仲重有MW08嘅,XM4 其實可以唔放入list到反正又用唔到ANC同LDAC (iPad mini)

都係果句 落場試啦 人人偏好唔同 搞唔掂
DG, 利申:用家
我對eq淪為左跑步用
我用iPhone 都要用七成,用DAP就少好多。
多出街就XM4
唔出街就MW08
如果果日有現貨就買。無就算
正常eq真係太細聲
部sennheiser cx true wireless
一直覺得耳膠唔舒服,背景音質太嘈

換左cp360,舒服好多
背景音樂同人聲比例有調理好多

相信spinfit真係有深入研究過個調音
唔該哂樓上各位
就係唔知會唔會miss左某隻耳機
想問下邊度有得賣 之前用緊v2 但用用下佢一邊壞壞哋咁?
如果MW08同XM4 比,我覺得MW08 高低頻同人聲都比XM4出色,人聲清晰乾淨,低頻豐厚圓潤但唔過火。XM4 bass夠但有d生硬,人聲有dd味精但樂器聲比較前同特出。
app同anc 就 XM4出色,造工同配戴感就MW08贏。
MW08實體鍵 + Aptx,MX4就touch key + LDAC.
岩岩買左sony xm4
聽15分鐘以上 就好似會電到我耳仔入面
有少少吉吉下 尖痛感覺 到底點解決
今日買左tws08r 返屋企先發現叉唔到個盒
屌 雖然七日內有得換但咁真係勁唔好彩
noble 新嗰隻 fokus pro 好靚仔
好撚正
1圈2鐵
可惜無anc
不過有埋可能要3千up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞