9成按揭/ 高成數按揭討論-14

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我既情況係佢全程主動,重要我只係Walk-in 分行搵到既人,而非第三方介紹果個(其實自己心急加柒左但後話)。
Ching幾時apply?
我都等緊
上星期先遞
壓測我都無爆
TU唔知無借過錢無唔找數應該okay gwa
有冇人聽過極馬?今日同佢連絡,個中介表示做到1.3% CR
公司自己會回0.3% 聽過好吸引,唔知有冇伏
我唔係一星期有Offer😅
Anyway, 比較入左表既回應速度,我既情況係
大貓最快,渣兜Ok。
Shitty就遲人地兩日再搵番我,第二次搵番我果陣同我講會上HKMC已係交表14日後,大貓足足早佢7日。

Anyway有冇人分享下,上到HKMC會唔會唔批定? 之前聽過有機會Condition Approval如要加擔保人?

重有聽以前D人講買樓時銀行會要你Cut Card呀Cut 循環貸款呀咁,家陣重會唔會架?
自己孭緊屋企個mortgage
如果想同女朋友用林鄭plan上車
係唔係最多只可以借8成
渣打宜家係同一時間扣還款同比ML利息你
簽哂銀行contract,律師約埋我下星期簽嘢,9月收樓,點解今日MC仲會問我拎Credit card statement ,我未未個個月一筆找清卡數
明明*
東亞咁on9,
send sms 比我話批左,
打上去又話未有detail.姐係點樣
12/8 HS Bank交表
24/8 whatapps 覆批咗
🥲咁快係咪有古怪
巴打你轉按定點
呢間加埋有1.6%?
唔通我係平行時空?我交完表問佢收唔收到就靜如深海,睇到呢度有人分享耐就當無交表算。

你搵佢出糧定乜野?可以分享下Terms?
求教一下

早兩年做左H+1.235%

依家轉要H+1.3

回贈都少左,值唔值得做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞