9成按揭/ 高成數按揭討論-14

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
過咗數點轉都得啦
收入約45000
想借5,000,000
最後批俾我460
係,等咗兩個月真係生不如死
如果只求1% CR真心真係求其一間都可以。學巴打講邊間個妹妹仔夠靚就可以
重等唔等定即時去馬?

含大單野令我好撚驚,好想快快手手攪掂佢
金管局現金回贈唔可以多過1%
多過要扣貸款額
點解共銀可以大過1%唔扣?
我打去hotline 到問 問左兩次
垃圾經紀真係要死全家
尤其美聯
唔緊要啦,呢度連登來
一日未拎份臨約俾Banker, 佢一定會用呢d rate去Hea鳩你
citi交齊野一個半星期就上mc
另一個角度,人地拎到唔代表你都可以.
我知有人拎到h+1.28 但一問佢loan size大我一倍又駛買按保又要係銀行高級客戶再加上次買樓都係搵緊同一個Banker, 再講只會話自己無用

點都好呢度大家參考下啫,有乜野都係Banker同你Deal. 而佢個Offer唔夠靚咪同佢Deal,Deal到就係你的
我買8,400,000
借六成唔係做高成數
唔關同banker deal唔deal事

Interest rate 銀行比幾多你都得

Cash rebate 係有限制 超過1%一定係扣loan size
請問有grant loan(每月還1000左右 不過近排疫情所以政府allow停咗還)
咁樣可以爆壓測借錢嗎
如果銀行批左 上到HKMC係咪多數都無問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞