9成按揭/ 高成數按揭討論-14

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
請教下
清數聲明係點樣申請?我以為有還款proof 就ok 添

謝謝
同問
恭喜!

一間拎到MC AIP,其餘多數會拎到,除非你俾既文件同理由有分別或TU有問題,否則只係快慢問題。
啱啱收到Banker offer ,其實係唔係未過HKMC,我accept佢先再做嘢?
想請教各位
另一半之前失業4個月,8月先開始返新工,
所以未有3個月糧單,但工種無變,人工同上一份接近
咁樣申請9按係咪大機會唔批?

定要等到過夠3個月先申請最穩陣
HKMC唔過,佢都唔批得Offer.
我果陣有行就話等HKMC批完佢地就出,有間就話初步批左但要再上多次HKMC改金額。

家陣睇番都係鳩講,你永遠唔會直接同HKMC交手,Banker由你Accept Offer到可以簽名拎Offer Letter間間要既工作時間都唔同,你咪了解下囉
最近想上車,睇中around 640萬嘅樓,想問月入47000(未計mpf)可唔可以借到8成?經紀就話幫我問左銀行應該無問題,問我盡快可以幾時落訂簽臨約,但自己就好多野未清楚,所以想問下大家
唔好信經紀,屌佢老母
去銀行問下仲好

我借6成話包搞掂
岩岩收到中銀拒絕左
依家得番兩間細銀行仲搞緊
屌佢全家
遊戲規則都未識就俾aa哄簽臨約
準備賠訂啦
真係新手唔係幾識咁係咪應該去銀行初步問下借唔借到,先至再去睇樓,睇啱簽臨約再正式去銀行搞按揭?唔該ching
申請後幾耐收到reject?
HSBC 今日出咗offer , 等咗一個半星期

借6m
H + 1.3
Cash rebate 1.1%

星之谷再有0.1% + 1800 rebate

HSBC 個H 比銀行公會低少少
等埋Citi 睇佢幾時出
最後都係揀HSBC

安心哂
中銀咁濫交都reject左,你最好了解下衰乜野好啵
AA真係唔好信,AA介紹既所有服務都係為左方便佢收錢而提供,有乜事最後都係你找數。
Exactly 有人爆得多過你都批
銀行staff無同你計下先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞