[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#69

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
似山寨DIY MON
新手想問下
我budget大概2500左右 想買個27吋 2K 144hz up o既mon
睇到MSI Optix G27CQ4 27吋曲面電競顯示器 呢款完全符合我要求
但上網research過見好似好多台仔屌MSI
唔知MSI買唔買得過,或者呢個價位有無其它更好選擇
希望各位巴打比少少意見
睇你用咩顯示卡啦,如果用緊N卡又想要240hz既無理由唔用最新gsync 同攻頂佢仲有個reflex功能減延遲,對玩競技類既game有幫助
本身都諗住買呢款 見佢性價比好似幾好 原來咁伏
pg27uq又唔係真10bit
友達今次中伏
gaming mon係response time重要過真10bit
開OD可以壓返低啲
但係打apex呢啲唔夠嗰堆真正gaming mon嚟
OD有個平衡點
開咗都係算差
VA 會鬼影黑
電視睇片無問題, 對比度仲高D 添
但用黎做mon 連scroll word doc 黑底白字都會閃字
我買黎都係睇youtube 上網
快唔快冇乜問題
HP U28 4k點睇?
https://www.displayspecifications.com/en/model/d341229d

Notebook ownership 賣緊$3690
有齊DP HDMI 60w Type-c
定VG289Q好
oh 唔該曬...
對唔住 岩岩我叫人幫我淘寶買左隻PG32UQ
無支付寶
淘寶都差唔多比人搶哂咁
等緊送貨
(我認我係藍)
香港腦場班CS問多兩句就已經唔太老皮
今日問話周圍都無貨 香港仲未有貨
問佢有無方法揾到水貨我都會要 佢連應我都廢事
今日煩足淘寶賣家個CS半日都好好禮貌
香港
換返港女幾錢?
9800 左右 未計運費
咁等港女算
台紙正價好似34900 計番都係差唔多9700尾
港女+$1000
而家淘寶寄舊垃圾俾你都退唔到貨
咁等到時大家恥笑我囉
等你出包膠
淘寶洗乜上嚟通知
上百度微博咪得囉
7k尾收咗隻買咗幾日嘅二手港行38gn950
你哋覺得抵唔抵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞