[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#69

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
呢個價位好難揀
部部都有d缺憾
VG27AQL1A色準差 好難SET
*缺陷
小弟本身用緊兩隻垃圾philips mon, 諗住直接換隻3x 吋嘅ultrawide mon, 求巴打推介

最好有4K
PS341WU
多謝巴打
如果係1440p 有邊隻色靚啲?
要將貨就價
自己睇唔出分別就唔會有色準問題啦
去馬就OK
真呀 其實好多野睇數據先睇得出
色準 速度都唔係個個對眼分得到
呢到都唔少人話D色唔得
我傾向msi嗰隻 但網上冇qd版嘅review好少
qd版高級D
但都係色準差 冇sRGB mode
一般用家冇得睇返正常色 一律加深
[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#69
https://lih.kg/ujkteCX
落到場一睇過, 覺得D 色唔得就唔會再話去考慮之列
相反仲會話起LIST 即係唔覺有問題囉

盲買另計
群創panel M270KCJ-K7E AAS QC穩唔穩定?

其實都想要返友達 但XB273U kv 是群創 XB273U GX 又無得買
要埋高hz?
34gn850
32吋4K 60 ViewSonic VX3211 VS LG 32UN550-W
大家點揀
新手想問下
我budget大概2500左右 想買個27吋 2K 144hz up o既mon
睇到MSI Optix G27CQ4 27吋曲面電競顯示器 呢款完全符合我要求
但上網research過見好似好多台仔屌MSI
唔知MSI買唔買得過,或者呢個價位有無其它更好選擇
希望各位巴打比少少意見你
依個價位最好係依隻嫁啦再上就去到g7 已經4K幾5k
我覺得有少少俾錢買難受既感覺
呢個價位有更好建議?
窮人又要2k144係咁如果唔係下下上到成五六K,你叫窮人情何以堪
未諗到
幾乎全部都有缺陷
例如m27q性能強 但BGR像素排列同技嘉QC差
我都等緊連登有人開箱PA32UCG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞