[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#69

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
搭單問有無LG外34" IPS介紹?
用開IPS唔想轉落VA
唔出奇 我一出就即買 唔等喇
用電視睇Netflix 都爽啲
台面最大只可以放43吋,C1 CX都無出43吋版
年尾/下年出lg 43 oled
咩model
啲new 講係for gamer 所以估係c1
係42吋
lindy得唔得
Sor
腦場有?
aw3420dw
其實我都想知asus vg34同lg 34gn850 d 色水比較
asus va同lg ips, 但係rtings比asus都幾高分
唔知邊到有晒2隻moon睇下
FI32塊板睇落仲廢過M28U
LG34GN850 咁平?NANO IPS表現如何?
FI32U得83%DCI-P3
M28U 88-90%
LG 34GP83A-B 同LG 34GN850-B 一樣差個logo
平200美
3440x1440 IPS 10bit 144
我都諗緊 美森有貨
用mox 5% amazon 6100買到
但6k 換個mon 未過到自己個關
PS: 好似review 話GP83A-B 係張850-B嘅次貨黎賣 我見話有backlight bleed dead pixel.
原來已經排到11月…
34GN850 個Review好似唔算太優秀 仲低分過M28U 雖然LG 果部32吋
Xb273k仲要雙dp先出到144
+1,下個月月中有貨
單dp用120hz得啦
官方定位:
Gn850 - business model
Gp83a - gaming model

Gp83a背面換左logo同埋俾得一條display port cable
Ips panel講backlight bleed
同埋邊可能買mon包送dead pixel
佢都係兜個圈降價去對抗較平既34吋va姐
同一model突然減兩舊鎂 你叫之前d買家情何以堪

利申gp83a用家 係ebay向貪平買返黎但冇用過既美國佬買
師兄教路 小弟最近先開始睇
VA 同 IPS 係咪真係差好多 我都諗緊換唔換
用緊27UL500
未用過VA
不過睇reviews個人唔太接受到va個鬼影
(pg35vq都有少少, tuf嗰隻34直頭唔得)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞