[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#69

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
請教下1K 筆直買 asus好無
廢中睇YouTube netflix 股市用
Hub最新條片

睇埋rtings 穩陣啲 但rtings連PG279QM 都未測
1ms乜都假 要睇review測佢既反應時間
唔使話咩要包裝無開過嗰啲濕鳩野?

未試過森林退貨
1. Benq Xl2411k
2. Asus Vg259QM
用過攞嚟打機 lol fps,TN其實屌唔屌得過
$2500 budget, 用緊1660super 想上2k 144hz/1080p
240hz 都唔敢,呢個價位共碩係唔係最好選擇
我成日都係覺得2k 144 mon係過渡性
但係好似推唔郁,雖然玩ips game 大多都開低效能

好少野係用1440p做標準
1080p同4k先係主流標準
仲記得當年買左隻19吋 1680X1050 咁
咁benq定共碩
Xl2411k $1799 不過唔知仲有冇貨
Vg259QR就$2250

大多3吋同有IPS又值$500
頭痛
如果要用27吋, 係咪至少要上2k?
共碩啦相信佢啲QC
想問下asus vg34vql1b $4999值唔值得買?
yes
27吋1080p好似minecraft咁
xb273k amazon 個價幾吸引,但我想買個moon 純粹睇片,有冇平啲但啲色個水準都有咁上下嘅4k mon 揀?
考慮過dell u2720q,但我見而家都要5k左右好似xb273k仲吸引啲
肯Amazon
xb273k g冇對手
友達量子點+120/144hz
rec.2020幾多%
唔駛
4k 120hz 佢hdr 好似都係compressed, 分別其實大唔大
分別不大
冇FALD 本身都發揮唔到HDR
我都想買 u2720 但係屋企個隻未壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞