[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#69

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
show左尾4 碼 g9g
應該冇喇
算啦,嗰 4 個碼可以做得啲咩
27gp950真係好出色?
咁上下價位羸哂? 見咁多人講
主要係選擇少
27/28吋4k 144hz HDMI2.1得群創同LG面板
LG會好d
你唔係仲推薦左XB273K呢隻比我嗎 我應該買呢隻
M28U/VG28UQL1A 群創
27GP950 LG

XG27UQR冇HDMI 2.1
XB273K G冇HDMI2.1同DSC
優勢係友達面板既色彩表現同夠平
想買個大mon用
依個用緊laptop,想駁另一個mon
得2080max q 係咪唔需要上到4k
試過係英森買8tb n300 hdd
用平嗰個運
開著嘈到仆街又format唔到
之後退換左個佢加強包裝
好彩冇事
咁係咪唔support ps5 144hz 只可以60hz?
日本森林次尻次都整爆CD(仲要DHL 係準時但係對件貨都係掉黎掉去)
有時幾隻cd都pack到好實 有時寄過郵袋黎就算
所以買細件野真係要小心
YES
咁行到4k 60fps當佢贏
FF14 班PS5 玩家開4k報告都係得4-50fps
3k 筆直 買唔買到32 2k 144hz mon
見到Samsung gigabyte 同 LG 都有 邊個牌子容易中伏
到時駁PS5 玩120 Hz game

4k 144 買唔起住
PS4 唔support 2k 原生輸出 好似係
你覺得PS5 有幾多Game真係做到4K 120hz
(今日我揾左4個人幫我都抽唔到)
60都唔係隻隻驚做到
Gigabyte M28U同Acer XB273K兩部諗左幾日
Gigabyte QC聽人講嘛嘛
玩120hz 都係轉返落1080p
普通60hz game 見到可以4k input 再2k 出咁 好似幾吸引
有冇唔係benq?
你另一個選擇係Acer 我就覺得呢句野唔成立
3080 用緊LG 27UL500
係咪冇抵玩選擇
IPS 定VA好
隻27gp950依家都要排3個月 等埋果3000可以上pg32uq了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞