[背囊撚][8]5000蚊消費卷可以買乜背囊?

655 回覆
17 Like 18 Dislike
最近睇緊返工袋,想要啲斯文少少嘅款
覺得下面呢款嗰樣唔錯,想問下有無巴打揹過?

或者有無類似 size 嘅推介?
呢個bellroy Melbourne 嚟,有12/18L 所以size 上有分別。
而外觀上,呢個袋孭上身都slim, ,通常瘦l 都唔會太大,加上個樣又斯文,返office 的確幾好。
加上個袋用料唔錯,望上去好sleek 加埋magnet closure ,感覺幾well designed 同smart

但係個人就唔係太鐘意個harness ,肩帶比較窄同埋back padding 較少, 感覺相對差唔多價錢嘅bellroy classic 無咁舒服,不過如果孭得少過3kg 都問題不大。
而且個袋因為design 上用magnet closure 所以裝得多野/大件野會關唔實,幾影響整體嘅外觀。
本身都想買呢個
但見外國啲youtuber評價都麻麻
magnet好易鬆開
擺好少野就full
同埋個袋成日都會凹咗又唔夠靚
巴打最後有話話買咗邊啲款?
想買個Able Carry Thirteen Daybag試下
但官網每次入去都冇貨,係咪唔會再出
定有其他途徑可以買到?
應該無料做
全球問題 唔夠材料做
好多牌子今季都一堆型號無料做
下年可能個個牌子都大加價
我見佢官網仲有藍色 岩就買左先啦 唔好諗咁多
本身用緊adidas ops 26l 但見爛爛地想換個新 本身睇中mystery ranch ua24 但第一頁介紹嗰間鋪無我想要嘅色有冇邊款背囊推介或邊到仲有多啲色簡
我兩個月前問過佢地
佢地話幾個月後先有
有一日我無聊上佢個網睇嘢,咁啱俾我見到有黑色thirteen daybag
即刻落咗單,而家開心使用中
巴打有冇用後感分享下
我係細粒絲
所以呢個袋好啱我身形
我平時都係帶部ipad, 帶飯盒同其他納雜嘢
基本上都夠用
但有時要放多啲嘢嘅時候
就要有啲心機將每件嘢執好先放得落
可能一啲細tech bag會幫到你
但我自己暫時就冇用到嘅
唔可以亂咁扔落去,否則會放唔哂
我自己經驗就 放得多嘢都唔會好bulky
想問下有無巴絲知道邊度有得賣現貨既bellory Transit Backpack (28L) ?

而家果個背囊真心用到身心疲累,想呢一兩日仆出去買。。。

佢而個款又真係幾靚
夏天有啲焗
點比較Mystery Ranch Prizefighter 同 able carry daily backpack?
我會放一個13 MacBook 同少少書番學用,好難比較咁

不死鳥 16L Hkd 823 睇下有冇巴打鐘意

有咩背囊推薦
最好兩邊有雨遮袋同水樽袋
鍾意多格嗰啲
有冇師兄有 Osprey Kestrel 58L 會放?或者知唔知邊度仲有現貨?問過好多Outdoor 鋪都賣曬又冇番貨日期
Lowealpine
但個袋好似好扁咁
唔知塞唔塞得入飯盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞