Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (71),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
點睇依部Acer Swift 3?
https://www.fortress.com.hk/zt/product/swift-3-sf314-43-r2r4-notebook/p/BP_12457024

Ryzen 7 - 5700U + 8GB ram + 512gb SSD
拎黎文書+CAD+少量剪片(maybe)夠唔夠用?
6000蚊有找好似幾抵
想問ROG SCAR 17 QHD 係咪冇出3070版本
諗緊買15定17
想問下有無ching知香港Asus行貨 Strix G15 G513QY 係咪行一條16GB ram? 行單channel仲要用 1Rx16 慢ram?
不過amazon 2799
香港行貨現貨23000
貴幾百唔洗等喎
24號落單 31號比錢 準備出貨都準備左成4日 唔通真係要加錢送先出貨
但已經冇揀改 加錢快速配送
你地咪瘋狂F5 amazon 有冇貨所以先買到架?
Amazon 係咪官方先
香港版如果轉左qhd可以諗
不過3080版本就唔抵既
又冇直連又低w
除咗佢仲有邊間
好似同客服講就ok
睇其他post standard shipping 黎到香港仲要睇下佢派比邊間送貨
如果係asus rog G15/17 嘅話上兩個星期唔洗F5 都有貨,有時個search result 冇sold by amazon. 但揀完laptop modlel 入到去會見到other seller selling this product 入面會搵到
如果係credit card 嘅話我估未必有,除非銀行有得比你咁樣settle 張bill
岩岩email 覆左我8月5號 美國時間出貨
比錢真係快好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞