Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (71),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
Intel G系都慳電㗎
港行咪配垃圾mon囉

A15 3070 = 水魚機,買G15 G513好過
軍規只係gimmick,跌落地下/倒瀉野一樣死,冇乜分別
Zenbook 純粹overall build quality,又或者用料好啲,有啲Zenbook有靚mon, 否則個餡一樣文書機,同Swift 冇分別
係,中撚晒伏
AMD 嘅話,MSI Delta 15 / Legion slim 7

Intel,Triton 500 SE / Zephyrus M16

Triton 今個月US出

MSI 賣緊街嘅薄機,即係GS66,係伏
做到你想做嘅嘢而又無問題的話又點會伏
又要N卡 dGPU,又要1.4kg?
你想要MX450? 定1650MQ
終於等到有劵可以慳出黎買機
-無外攜需要
-筆值約$13000左右
-需要14或15吋,可以有16:10更好
-部機用途:文書,autocad畫圖,輕量至中量打機
-品牌偏好dell>asus/acer

求最佳既推介
琴日我買個部flow x13
Swift x😂😂😂
佢要 16:10
佢咁高要求 指定咁多野 應該要下一兩代先有機出
感謝師兄

MSI stealth 15m 再細部dd 同埋有白色,是咪都係伏

希望triton 500 se快d出, 香港spec又好d
而家用ipad 頂住當電腦用好唔慣
我見swift x做到依樣野 係差在冇16:10 n卡 mx450 or above 都冇所謂
唔知你有乜需要
mx450 應該算唔上實用嘅N卡
等RNDA2 APU 好過
但SWIFT 3係唔係11代Intel先有72% NTSC?

我見10代Intel 同AMD 4X00系都冇寫...
正路有埋usb4 接dgpu 有用
係,stealth 15m 配廢U,散熱都廢廢地
11代+3:2 mon 先有72%
16:9 mon 係45%
好多人乜都唔識,見到MX450 就高潮
又以為玩到2077又剩
要打到機又晝到圖,就買gaming 機

Dell G15 5515 / Amazon, Hid Strix G15 G513

16:10就唔洗諗,你呢個budget,又要打到機,得加多少少買老母
唔一定襟㗎

放得只係唔差

等陣啲人揼爛部機,屌我話襟就唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞