Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (71),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
啱啱睇好似係最近先出 咁慢慢等到其他地方有
The Perfect Laptop for Students? // Acer Swift X Review

https://youtu.be/yEe17VY2sUA
放錯位 sorry
各位巴打點睇surface laptop 4
我會輕度打機 (LOL,對畫質冇乜要求)
同埋會用lightroom執相,成日好似唔夠ram load得好慢,16GB ram係咪會好d

另外想問吓同價位/平少少既選擇
bestbuy+即刻跛
請問vostro 3510 同5515邊部好?
見大家推薦5515
dell.com 3510平5515 四百蚊左右,仲有16gb ram

主要用途係上網live住夾公仔 睇吓youtube 普通文書想1080p順暢唔lag同 用到幾年就夠

https://www.dell.com/zh-hk/work/shop/筆記型電腦-上網本/vostro-3510/spd/vostro-15-3510-laptop/v3510-d1500
1499$買左 成個星期都未送貨
退左佢
買過
無哂貨了
FUJITSU UH-X i7 1165G7
$14K

屌唔屌得過

有冇同LV 差唔多既機

唔要lenovo
Fujitsu咪又係Lenovo
噤仲有咩recommend
淨係要輕咪通常都係 acer swift, lg gram, dell xps果d
推一推。
問咗dell sales, 兩部都可以減$300

3510就16gb ram , 5515就8gb
顯卡我就唔知邊張好啲
求指點
唔該各位漏咗
3510係3000系,佢係再次一級,買5515吧

自己再配Ram,一係就買夠16GB
明白,唔該巴打
因為頭先上網睇啲評測
話i5 1135g7好過ryzen5 5500u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞