Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (71),新手請睇#1-2

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
睇黎問你都哂氣
原來咁撚廢
依加呢隻45w pd尿袋唔足65w夠差到
又點解釋

https://www.asus.com/tw/Accessories/Power-Banks/ASUS-Power-Bank/ZenPower-Pro-PD/

ZenPower Pro (PD)便於攜帶,能為筆電、手機和平板電腦充電

https://youtu.be/etopknT8T9o
你賺錢大過支出
就等如冇搵錢?
咪on9喇,最低入門就65w
有d機食pd100就最低pd100w先叉得起
你18w叉條撚咩
但佢句野寫pd差電器就得
咁我18w係pd點解又唔得?
最多比65w慢
但快過佢限果個4.5w
18w 連cpu 都推唔到,點叉電
你賺錢過支出
就等如冇搵錢?
謝謝你建議🙏🙏🙏
我地有1萬蚊消費劵,先買notebook,再想買部PAD,要計下預算;
但notebook需要性大少少
有行45w,65w,100w既laptop model
佢係叉到45w型號喎
佢呢隻應該expertbook B9440
跟隻牛都65w
邊到寫寫45w
你話係就係
想問有咩分別?討論得lenovo不如討論埋咩matebook mi notebook果啲啦 定又自己鍾意就=暗黄

好心咪咁撚肉酸啦成班友啲底線同支那條紅線一樣夠哂彈性
冇人禁
不過冇人想討論姐
係咪唔得?
你中意你咪寫論文式比較
咁我地又冇用過點撚樣討論呢?
打稻草人?
覆返佢啫禁唔禁都唔係我話事
討論支那牌咪開個新po 實大把人入去
我知 純粹想講好耐咁解
anyway 之鬼巴話事啦
前排咪一樣有人講什麼大陸買機平千幾 好抵屌
講真laptop市場個格局咁死 香港就更加死
所以黎黎去去都係講果幾樣野架啦

文書機spec啱 你唔會衰得去邊
自然都冇咩人有爭議 想買乜brand就個人意願啦
文書機選擇多過gaming好多 不過學你話基本上識睇spec就ok 反正散熱要求相對上細

gaming行貨就真係垃圾黎
其實睇咩機同埋分熄機/standby叉 定叉住用
熄機/standby當然就幾W都叉到 快定慢咁解

但如果要一路用一路叉到電 高效能機45W/65W係唔夠

輕薄文書機用low power cpu 45W勉強夠用 不過預慢

但得18W(即係ipad pro舊牛)咁細力就真係冇乜windows機夠叉住用
同埋要睇V數 高效機多數要20V先叉到
想問下nitro 5,用i7-10750h+gtx1660ti+16gb ram+1tb ssd先賣$8850,算唔算抵玩?
文書機隻牛重極有限,嗰少少重都話頂唔順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞