[We Want G7] 2020-21 NBA季後賽討論區(74)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
你上面計series係playoff, 下面無講既情況下突然轉用regular 數據咪完全係玩數字遊戲囉你咁護駕法廢老比人既觀感只會越肉酸
我係睇錯 上面咪講修正返
大佬你演譯數據既方法完全係取巧,用series計己經係奇怪,下面轉regular數就接受你解釋唔再講,但你第一次post 個結論係

“先帝1.0出名球球牛入去同打post 較冇佢咁多%
邊個金身呀 後騎士年代champ 個年40%都冇呀”

你而家修正1.0 playoff 都好痴線for 咁你咪即係推翻自己原本個結論囉
我唔係focus 係騎1.0 我係講緊先帝其實成個career 都係成日牛入去又打post 都唔算多罰

講Focus 1.0個個唔係我

我用series 咪當我錯
但ftr 個到我咪修正返1.0都多
不過之後其實佢都一直跌得好勁 明明佢一直都係牛入去多 有睇波都知佢又係俾人打頭打手都成日冇雞個啲人黎 我先講

我第一波數據係用左regular 不過睇返佢champ 幾年都唔算高ftr
原來字母哥本身係尼日利亞
因為大部分控衛身材做唔到攻防一體,尤其宜家強調換防嘅時代,好容易比人當弱點進攻
但而家大部份球隊都要靠combo guard 去撐起進攻系統
側翼好多時都係輔助為主
唔洗咁細分… 睇function sf 全能型咪得
Sg 勁到好似harden 咁一樣carry 到…

依個時代睇function > 睇位置
屌,咪話本身對比騎1.0最合理囉,廢老本身打法唔同時期都唔同,定你覺得廢老champ 嗰幾年打法同字母一樣,你咁鍾意比champ 就攞第一年champ playoff 去比, FTR 差唔多,但字母retrict area進攻多15%,睇埋playstyle 只會更肉酸,字母得31%jumpshop,廢老係58%
原來字母先26歲
但熱火開始佢真係唔俾人拉到瞓低都無雞,騎2.0冠嗰年playoff avg 6個罰球都無

咁可唔可以解釋下點解先帝 playoff
2011,12,13,14,16,17,18,19
0-3 distance 既fga% 明明出手仲多過/差唔多騎士1.0 個期 但騎士1.0個時上到40-60% ftr
但上面講既咁多個年份ftr 跌咁多?
你係咪錯重點呀,我一直都唔係講廢老有金身,係你一開頭話字先係金身,廢老1.0都係咁牛入去都無咁多FT,我先覆你,你話廢老之後點解FTR跌左我點知.多hater 比人做掛 我只係覺得你一開頭個結論同用數據既方法有問題啫.
呢個我知,我一宜都唔覺廢老係金身,係佢個解釋方法太奇異,我第一次見人比ft 係用series 平均去比
我一直都係focus 廢老成個career 牛入去都唔多雞
我冇only focus 1.0

其實睇返佢成個career 多左射波但0-3 distance fga%佢一樣差唔太多 但雞就愈黎愈少

我只係來講依樣野
眨下眼Westbrook都變到係Veteran了
Westbrook 夾我皇

你自己諗下
呢個淨係chase down block但唔防守
果個就要板但又唔boxout
你要用返先帝自己騎士1.0個時既ftr 比 同佢之後比
0-3 fga % 差唔多甚至多左 但ftr 會少過騎1.0
同埋愈黎愈少
先帝金身只限騎1.0頭幾年 之後基本上冇
上面數據一早quote 左
[NBA] 2021 Draft 討論區 (2)
https://lih.kg/2627713
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞