[We Want G7] 2020-21 NBA季後賽討論區(74)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
咁講啦,作為曾經嘅腸,我可以話腸區其實正常過公海,佢地依家都係討論A頓打得唔好啊,co3點續好啊嗰啲
話黑都有好多,但同公海比真係小巫見大巫

咁公海無辦法查清每位ching嘅來龍去脈,咁係無計
方便討論,我先假定反鹿係撐腸啦(至少依個series係啦)

我真係從來未見過一隊波撐嘅人係咁愛抱怨,由打艇開始已經係無停過咁不斷覺得自己係受害者,永遠係被黑嘅一邊,一覺得無俾人黑就帶頭盔話”吹返啲無用嘅平衡雞啊” ,”贏硬先俾booker不死人”,其實有無諗過咁講真係無得講,公你贏字都你贏

而佢地所講嘅”劇本”,其實從來無出現過
湖人你又贏左啦,大飛你又贏左啦
嗰啲鳩up依啲嘢嘅撐腸,腸輸左你就覺得理所當然,因為係劇本估中左銀仔龍野
腸贏左你有無向銀仔道歉?威就你拎硬,柒左又當無事?
有無尊重過球場上球員嘅努力?佢地日練夜練嘅嘢俾你地講到好似人拍個手就改變到咁

可唔可以少啲抱怨欣賞下對面檢討下撐嗰隊發生咩事,一入到嚟全頁都金身zip腳坦克上籃,得兩個可能,一係無癮上一頁,一係反鹿一齊屌zip腳
同Twitch chat有乜分別

講開zip腳,大腸都好多zip嘅圖,黑毛zip左,booker早幾日追住holiday zip我貼左
我有冇抱怨過?
無,因為我一早知追波侵犯到落地係非常之常見嘅事
我係唔知大家係無留意過定點,更加唔好講咩唔傷就代表無zip依啲廢話

我知好多太腸迷係唔關事,熱火,籃網係好多fans,字母亦都zip左個全球數一數二多fans嘅人
係無辦法嘅事,未打前我都覺鹿網有得打
打完先發現有榮登,鹿係無可能過到關
咁可以點,只可以繼續行
網出聲我無問題,我覺得佢地係值得贏
但如果腸幫網出聲我就覺得怪啦
因為你自己都係因為咁先入到Final
熱火嘅傻鳩評論都廢事,完

屌你老母 燈鳩完人係度攞彩
守KD/字母贏冠軍都係得kawhi/ad夠班
正一冚家剷
Team store / Carousell
佢天龍八步嗰陣咪有囉,好比你d 4jim9 唔好咁貪心啦
好波
咁快秒做乜

等班撚樣跳多陣舞先嘛
想知話字母實力同榮譽唔對等個位巴打有無上水
好擔心佢
903晴朗學讀字母哥個名
成班死太監吹到蝗冇雞痴線
點解咁多人覺得兩個MVP係聯盟捧就有
腸迷弱撚智
又黎呢啲冇整傷人=唔茅嘅理論
完全無視booker cp3推人 Crowder插眼
字母 打左6年playoff total 12 series 有579 fta
平均每個series 48.25 fta
series 計career high 85 個fta (今年final)

先帝打左15年 50個series 有2579 fta
平均每個series 47.28個
Series career high 77個

另外 字母free throw attempt rate 係8年平均48.6%
字典已經連續3年過50%其他都係好接近50%

先帝咁多年得一年過50%其他都係3x%幾4x%幾
騎士11 season 41%
熱火4季得42.6%
湖人3季得32.7%
平均40.4%

先帝1.0出名球球牛入去同打post 較冇佢咁多%
邊個金身呀 後騎士年代champ 個年40%都冇呀
今年playoff 字母9.8次
你皇後生打騎士 playoff 平均11.5次
字母 打左6年playoff total 12 series 有579 fta
平均每個series 48.25 fta
series 計career high 85 個fta (今年final)

先帝打左15年 50個series 有2364fta
平均每個series 47.28個
Series career high 77個

另外 字母free throw attempt rate 係8年平均48.6%
字典已經連續3年過50%其他都係好接近50%

先帝咁多年得一年過50%其他都係3x%幾4x%幾
騎士11 season 41%
熱火4季得42.6%
湖人3季得32.7%
平均40.4%

先帝1.0出名球球牛入去同打post 較冇佢咁多%
邊個金身呀 後騎士年代champ 個年40%都冇呀
嘩,你係玩具台玩數字遊戲喎.你計平均ft 用series 唔用場均係咩玩法,廢老唔同時期打法唔同左對ft 係有影響, 單純比較騎1.0時期合理啲,再細緻啲就要比較埋進攻方式就太麻煩唔玩咁大,
下面係比較字母同廢老頭6季playoff FGA,FTA, FTR 數據(左邊字母,右邊廢老),同你講既完全唔同 我都唔覺廢老係金身,但你護駕得好肉酸
The Los Angeles Lakers are interested in acquiring a veteran point guard, sources tell Marc J. Spears of The Undefeated.

Chris Paul and Russell Westbrook are on the Lakers' list.

For the Lakers to acquire Paul, it would likely require the Phoenix Suns to participate in a sign-and-trade. The Lakers can only offer Paul a starting salary of $9.5 million with their taxpayer midlevel of exception. Paul orchestrated an opt-in and trade in leaving the Los Angeles Clippers for the Houston Rockets in 2017.

If the Lakers were to acquire Westbrook, it would be via trade with the Washington Wizards likely involving Dennis Schroder, Kyle Kuzma and Talen Horton-Tucker.
我下面係quote regular ftr 比較唔係playoff
數據係冇錯.. 不過我講漏regular
playoff 冠個幾年先帝ftr 直頭5都冇tim
佢講廢老時完全避重就輕,字母就連續3季FTR 50%就好大件事, 廢老係差啲連續3季60%(有年56%)就無鷄
唔用series 用 ftr 計先帝係都係少 拎冠個幾年係未試過過50%
但佢打法明明又係球球牛入去 仲比字母多埋post move

我修正返1.0 playoff 佢都好痴線ftr
但之後就真係愈黎愈低
我上面quote 第一波數據唔係playoff
係regular
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞