[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(8) | Last DLC 沉默與狂怒 | 再見WH2

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
無講咩神器任務喎

戰車破陣用
一嘢轟落去步兵到
然後重複衝刺
騎兵多數冇反步,戰車有

騎兵隊員嘅血量攤分畀六十員,戰車將血量攤分畀四員,所以如果你戰車用得夠好嘅話,全隊冇咗超過一半血都可以一架戰車都冇死,戰鬥結束後形同冇扣血,但騎兵就冇呢支歌仔唱
Warhammer 騎兵係弱勢,又貴又唔夠巨獸同空軍好用
戰車衝鋒就咁碌過去啲步兵都有傷害,但要拉返架車出嚟,如果唔係俾步兵圍住打嘅話照樣死得快
重甲嘅騎兵衝完都仲可以打多陣先拉走,操作上冇戰車咁煩,但衝嗰一下冇戰車咁大殺傷力
輕騎兵 (先鋒部署)嗰啲就衝下弓兵同偷吓炮有用啲,因為對近戰步兵嘅殺傷力唔夠上兩者高,衝鋒加乘較低
屌帝國光頭仔spam好玩
而家每個character自帶100 untainted
witch hunter 100% 刺殺
巨鷹用箭都射尻死
矮人好玩
180 missile strength 融咗對面
好似要俾泰弟融咗我了
矮人更新左之後,ai矮人同綠皮打到難分難解
以前係好快就會俾吸血鬼光頭佬同鐵皮大哥夾死
每局都唔同結果
有時鐵皮未見面就收左皮
其實巨龍唔易用,體積太大好容易俾遠程射中,降落地面又好容易俾人片,如果你旨在要呃敵軍遠程彈藥我會推薦用巨鷹

用巨龍最講究龍息噴射角度,如果角度靚一淡可以𦧲死百幾人

以前夠版本我真係冇諗過星龍喺平地度可以俾暗精劊子手劈到舉白旗

我覺得空中近戰單位最適合降落喺城牆上面大開殺戒,因為城牆上面任何小型單位被轟落牆都會即死
夠✖️
舊✔️
講起龍息

日龍有最廣闊嘅噴射範圍,月龍龍息窄過日龍,星龍龍息最窄
大旋渦玩矮人
俾瘟疫搞死
仲要俾泰弟偷雞
諗咗一陣先明你講乜

日龍,月龍,星龍,炸雞,冰雞,魔雞,巨鷹,獅子
高等精靈嘅怪獸就噉

暗精有鷹身女妖,毒海怪,多頭蛇,蛇髮女妖,黑龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞