[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(8) | Last DLC 沉默與狂怒 | 再見WH2

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
行得太慢 玩到想訓
想問下點樣避免要控太多lord? 覺得好煩但唔擴軍又打得慢,玩緊high elfs
新蜥蝪人
個個回合都飛黎飛去

頭兩張我諗起dark elder
一係等第三集實體碟送唔送dlc
是咪奸奇
係咪剩低既三個混沌神一齊出?
巨獸hea到極點
新生剛剛開始由戰役轉去打Online對戰
有樣野唔明想請教巴絲們
就係點解有啲軍隊係見到youtuber有, 但係自己就無

我玩帝國
帝國的女巫之錘, 耀日火箭炮,
帝國步兵的 鞭笞者 西格瑪之子(劍士)
帝國騎兵的阿爾多夫皇家獅鷲騎兵(半獅鷲騎士)

呢啲都見唔到可以配備
係咪要買邊款DLC先可以用?
係,要買兩個DLC先可以玩到帝國全部兵種
第一集嘅The Grim and the Grave
第二集嘅The Hunter and the Beast
有啲Regiment of Renown可能係Total War Access 嘅FLC,可以上佢哋個官網𥄫𥄫
主要都係想睇siege reword

榴彈砲之外嘅炮兵部隊守城果陣幾乎完全冇用

明明2009年嘅Empire: Total War已經有城牆炮兵

內城城牆、多重城牆、高矮牆、樽頸橋完全冇哂影

第3集都就出,我都仲見到自己城門放崩潰嘅敵人入嚟,回復士氣之後燒我後欄
legend教你守城唔守牆

點解3隻甲龍係後面掛機0傷都殺人?
圍城戰打贏
自動判定打死埋剩低嘅敵人
然後好似自動咁隨機分配殺傷

又或者你當傷害嗰啲整係計你手動打出嚟嘅
玩緊warhammer 2 帝國普通戰役
打了170 round
混沌入浸, 打爆哂永世神選
點解佢又可以返生?
無限Reborn的嗎? 點先可以統一全大陸
好要打齊三個傳奇
即係阿查恩 美人 龍魔
三個死曬 混沌就自動收皮
打爆哂果幾個傳奇領主就得,死剩一個都會不斷LOOP
一個唔好彩,有一個搭船去撚左暗精果邊燒屎忽,有排都唔完
有場佢哋三個跑去帝國送頭,無啦啦就贏咗
Btw Archaon其實係讀Ar-Ki-On,h唔發音,啲翻譯真係亂鳩咁嚟
手快,應該係Ar-Ke-On

另外有冇Ching玩過隻End Time Overhaul可以介紹下
咁惡搞

大家玩帝國的話, 其實右上斯諾卡個堆城市會唔會佔領? 定係摧毀?
本身打得好辛苦咁佔領, 混頓一出場打爆返哂冰凍地帶的城, 帶兵去打又唔敢帶得少, 驚俾人閃電戰, 又要食凍傷和混頓損耗, 打得好慢

南方綠皮和鼠人係咁派兵黎, 高LV傳奇領主成日返生帶兵又打過
燒撚晒佢, 留一個城比新將領sack黎升lv
紅色地區有錢先搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞