[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(8) | Last DLC 沉默與狂怒 | 再見WH2

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
https://youtu.be/QkAjCYFgCPc
我好好奇到底特洛伊有乜新搞作會吸引到人玩
圖一成個配備仲SM過圖二daemonette
唔知點解覺得特洛伊有d機制會用落warhammer 3到,例如個圍城機制
加大力神
變希臘神戰
之後加羅馬神
摧毀/比北方果堆人類or巴托佔
又哂錢又遠,難守
養肥北方佬/巴托,後期合拼仲好,電腦幫你升級哂啲城

而且依家既綠皮AI 好勁,至高王90%都會收皮,你預左一定要同30座城以上既綠皮打
你同北方人類&巴托打好關系,等佢地幫你頂暗精/諾斯卡
你專心打綠皮&混沌&老鼠

依家既帝國要慢慢農,但又全世界都宣戰你
巴托可以同帝國合併??
我仲諗住打埋巴批去拎埋佢的地
巴托唔可以
但佢肥左會幫你打爆諾斯卡&暗精
巴托全騎自動分好高,後期AI互打時巴托好勁
不過巴托前期太弱,成日都被滅

想要最強盟友-> 巴托
想之後可以合併拎MAX LV城-> 北方人類
再加北歐神
印度神
瑪雅神
最重要係乳滑嘅中國神
其實混沌係幾時出
幾耐出一次??
好似120出一次
之後140出多次

打都唔洗打
咩玩法
lay埋掛機?
有可能係,全部隱哂形等夠鐘
要ai排曬兵起城門後面先得
有一場佢地好似legend咁 守曬起佔領點
可能因為有砲
其實勢力合併條件係乜
唔係好摸得透條界
好感200以上 你軍事力量強過佢好多
或者佢就死
帝國合併唔同玩法
帝國係提升同屬國之間既友好度,去到10就會下1RD 問你合唔合,合既話就扣3帝國權力

平時既派系,我個人感覺大概最小友好度150UP/軍力大於對方最小1倍/金錢/就被滅/死哂兵,而佢對手已經圍緊佢城
垃圾前線加100甲都係垃圾
大角鼠神選影王,起滿暗影戰士可以自動戰鬥到中後期,手打都唔差,係後期冇破甲咁大把
開局 = 贏咗
配兵 如果唔玩doomstack
影王 + 法師 + 6前線(平價吉吉兵就夠)+ 1隻大劍以備不時之需 + 8 shawdow walker + 2bolt thrower +1隻飛既偷襲對方攻城器(noble on eagle都得)
困難以上唔好拎劍

我自己如果想角式扮演會咁玩

如果純粹想虐待ai : 影王+ 18絲打+ 星龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞