[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(8) | Last DLC 沉默與狂怒 | 再見WH2

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
新矮人vortex開場次次都頂唔住 有冇方法唔得罪高精
買完返嚟完全唔識玩有無教學,簡左個高等精靈見任務叫我打暗精靈但係一隻都見唔到
你玩邊隻高精
漩渦之眼嘅泰瑞昂
你佔左一開始個行省未
一開始個行省應該有3個城, 2個比橙色軍旗既暗精佔左
盡快打7佢拎左個省先
然後就拎埋右邊內圈果個特別建築物行省, 好似係2個城
如果比深藍色高精佔左, 同佢唔好有不交戰協議, 準備起兵打9佢
拎城次序大約, 主要行省> 右邊內圈>右邊深藍4城> 上面女皇內圈, 同女皇示好, 如果佢仲未拎晒佢個行省既3個城就同佢搶, 拎完唔好徵稅唔好發展尤得佢變啟德>continue 向左發展拎埋內圈果3個城
搞完內圈, 主城左邊既龍仔就差唔多開始同你宣戰 拎外圈前最好有2-3隊
起平兵就得 8spearman, 8 archer ,2bolt thrower ,mage and melee hero

唔好諗住以理服人, 打7全世界就岩, 除左綠色女皇, 影王 同埋右邊青藍色果隻傳奇領主, 呢3個要做朋友但唔好比佢發展, 盡量搶撚晒佢D地唔比佢地發展佢地好快屈服你淫威之下
國共內戰完 統一左個東甩先慢慢搞暗精
儀式唔撚做都冇所謂
反正最後都係出征全世界
隻GAME叫TOTAL WAR
多謝巴打講得好detail,今晚試試佢
唔攞隔離座矮仔城 佢應該打你唔入
而且佢有好多敵人
佢嗰個位 真係霸主嚟
唔似凡界嗰位
每次都唔撚拎 根本管唔到
但係高精好快係滅左上面然後經蜥蝪佬打過黎
玩貝勒伽,我諗應該要關閉混沌入侵模式先有得體會到中土世界裡面索林橡木盾嘅心情
矮人就算喇
而家得符文魔法有睇頭
直接打爆佢啦,無後顧之憂。再向右發展攻打老鼠,拎埋神器。之後咩都唔洗理淨係打有神器既城市,80回合endgame
行到邊 打到邊
SFO未更新
個普通好難玩
早幾日更新咗啦喎CHING,啲Submod都更新哂咁滯You have to follow The Great Plan
今次主要大改蜥蝪人同野獸人,混沌都改咗唔少

蜥蝪人:變化好大,研究完全重製,多咗樣資源叫Alignment,可以強化祝福單位,另外每個LL嘅對應Buff都好唔同。Lord Kroak 大改,變咗超級Buffer。

野獸人:機制感覺冇咩點變,主要改研究、LL特色、技能同兵種平衡(CA更新完野獸人已經好勁,但個機制變得太複雜,玩完Vanilla牛牛冇咩意欲再玩

混沌:第一次玩SFO混沌,幾正,四神兵種各有特色,撈埋一齊玩確實幾有feel。一開始可以揀起點,可以用特別資源換四神贈禮,今次更新之後仲有得霸大城。不過有啲文字未補完,細節位仲要執下
但係我個sfo果個圖案都係沒變到
開左入到去都係彈驚
SFO巴托勁到傻
普通既巴托
可能要unsubscribe 再resubscribe
冇計,Vanilla啲騎兵普遍衝擊力太弱,是但被隊有衝鋒防禦嘅步兵纏住就收皮SFO都係靠改攻防stat先平衡返啲戰鬥力,但其實防衝鋒嘅單位仲多過Vanilla

農民步兵先係真正主力
蜥蜴人sfo更新完都係唔太好玩
節奏好慢
成個種族基礎太單調,係DLC果兩隻叫做有啲變化但係大隻鱷魚個Campaign真係玩唔落手
想問下係咪研發到新兵種就直接用就得,打左幾日個個save去到40幾turn就開始唔夠人打,錢又無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞