[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(8) | Last DLC 沉默與狂怒 | 再見WH2

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我反而見巴托成日未見人就被人滅
最屈係綠皮同吸血鬼
各佔4分一地圖
野獸人同木精改曬版係好輕鬆
但其他會打到好攰
吓吓都十幾隊嚟
戰線又有幾條
車輪戰咁打 好辛苦
仲有打不死嘅暗精
我tomb kings表示成日比lizardmen搞後欄
Nagash班仆街仲成日坐船走鬼死遠黎食我d地
屌你老母
Nagash姐係黑王?
黑王唔係納迦什嘅支持者咩

CA 快d 出埋呢個大boss 啦
玩緊黑精
就黎成個冬甩都宣咗我戰D 豬盟友都唔肯幫拖
最屈係高精
D兵種個個識射
初期位置冇人擾勁快肥
建議裝MOD 等電腦唔會咁快兼併
唔係
TK有個分支係支持nagash的,響西邊
成日鬼咁遠坐船去打我d城
雖遠必誅
係遠程勁既擴張特別快
auto solve既計法遠程特別勁
請問如果將會用xbox game pass玩
有冇得裝mod 架
對面Nagash打你
你應該都打到海岸邊
都過左前期
啲城起得七七八八
可以滿編幾隊T3 T4兵
應該冇咩難度
TK本身個位行出少少就已經係海岸,有關係咩
Followers of Nagash就係成日搞9最近你本陣個海岸城市
甚至無附近d人類咁頻
然後仲有後面版lizardmen成日都一堆堆大怪獸軍團衝出黎打你d城
但係收左個TK的盟友AI之後弱智到只係龜兵響自己個城度唔出去幫打
記錯個位置
前期納迦什信徒冇黎搞我
佢係附近擴張
打到佢門口都係見幾隊滿編骷髏兵
用狗頭衝背搞掂
lizardmen唔係隔好遠
中間仲有鼠人,利巴拉斯宮廷
咁快打你?
我見lizardmen打到你門口or你打到佢門口
諗住你捱過前期
我自己玩係先西擴滅納迦什信徒
之後東同北打
TK附近堆城除左黑金字塔之外都唔算難搞
但係一過左黑金字塔就係bretonnia定empire就開始有問題
射又射得好過你,基本knights都硬到唔硬
唔組到戰車/怪獸軍團去打根本係自殺
問題係TK你唔擴張城市數目增加建築根本出唔到/出唔到多呢d單位
但比你慢慢組軍打緊去西邊時nagash班仆街就會突然潛到港口城市佔左佢焗你番轉頭
之後下面班lizardmen統一左森林地區就兩三隊怪獸軍團衝出黎
正常根本擋唔到

定係TK其實應該有咩科技樹點法將戰力短時間最大化?
我都好似已經medium難度
我印象中好似唔係太難咋喎
到40turns 兩三支full stacks 應該可以清晒巴托 黑王 同 蜥蜴人 係矮人難搞啲
利申 玩開極難戰役 普通戰鬥
夠弓箭手同埋炮兵就清晒其他派系
40T
我記得好似差唔多都未搞得掂
你講下點砌tech tree
雖然都要買左display卡或年中換左電腦先玩到
打獸人(一定要打曬 如果唔係會係咁打你屎忽)
跟住巴托>蜥蜴人>黑王 (個人覺得蜥蜴人風險大於黑王 要盡早處理)
城市有位就起城牆 城市守軍正路手到黑王一對full stack
科技點加軍隊上限
矮人可以打可以唔打 可以留嚟貿易
打黑王可以留佢一座城 用嚟刷Level 前提係冇同矮人打仗
同東邊嘅tk 打好關係 打晒西邊再打鳩佢
基本上前期照住咁打 就ok
後期tk doom stack 接近無敵
到時番轉頭試下
雖然到時應該係玩緊3
雖然佢有棋
但話曬都係死亡陣營嘅神
Wh 班神從來都係起到食花生
暗精輕鬆喇
打爆啲諾斯卡
就無人搞你
可以長驅直下
好似無
盟友不嬲無用
快啲佔多啲城
有多啲錢同單位容量就輕鬆auto
記得要下下都兩隊以上咁打
我自己就四隊四隊咁行嘅
科技
戰車>弓>怪獸

Tk 主要人海戰
我玩傳奇好少手動
係攻城會手動有時

我覺得你應該係戰役上嘅策略方向有問題
先咁難搞姐
Tk其實係最易玩嘅種族
缺點係前期難搞姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞