[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(8) | Last DLC 沉默與狂怒 | 再見WH2

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Dl晒啦唔該 連total war access 網上都dl埋
發現好似複雜過three kingdom 玩緊Bretonnia
好簡單
近戰英雄=坦
法師, 弓兵=輸出
騎兵=玻璃
近戰步兵=垃圾
騎兵真係好脆皮 三國隨便衝都衝散晒 戰鎚衝兩衝自己散
https://youtu.be/VUDpBrHaKxE

Warhammer2 is the best
暫時代入感低過三國 始終唔係話好熟背景 係咪要咪下嗰背景先
有時間先睇,因為要睇嘅多到睇唔完
不過鐘意 fantasy 已經夠
有空騎用好正
最好了解下啲設定, 好似識三國歷史玩三國都好玩好多
了解左D

新手表示覺得有D 難上手

神器任務關關唔同兵

試緊最低難度既戰役 玩帝國 D 騎兵好似無咩用 (可能我唔識玩)

會唔會玩矮人或者其他種族易D
血包嘅話買1定2好?定隨便1個就得?
war hammer2出哂dlc未?想等特價一次過買哂
帝國唔係強在火炮陣同有steam tank咩
騎兵肯定唔係帝國強項
另外想問下bretonnia 係咪打唔到攻城戰?得班奴隸農民好難打入 啲騎兵又衝唔入
我有d懷疑你係咪拎左skirmisher或light calvary黎衝
拎黎撞人一般都起碼要knight以上先得,而且同chariot一樣要keep住撞完即走再撞過
唔係用黎維持戰線
攻城佢有無option比你整攻城武器?
一般都有攻城塔/攻城槌比步兵拎黎上城牆/撞城門
齋騎兵就幫你唔到,只能夾硬打城門
另外我記得bretonnia好似有投石機
應該唔係 我係用king一開始嗰隊送嗰幾隻撞 等我再試吓先 應該係我操作太廢
有呀 不過我無整直接衝 騎兵有無得落馬爬牆
唔好正面大庭廣眾衝埋去
等雙方前線短兵相接 對方遠程兵掛住射你前線
再偷偷從側面搞尻佢d遠程
仲有怪獸=坦&輸出
Is the best CHEESE
好似分開獨立的
建議原價買
出曬
榴彈騎好好用
不過都唔會起馬房
建議好似吸血鬼咁
所有步兵攻城門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞