[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(8) | Last DLC 沉默與狂怒 | 再見WH2

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
陰陽術士呢

啲兵種都好基本
都係得傳奇有睇頭
應該要等dlc
普通法師領主咪係陰陽術士
兵種未有DLC嚟講算好齊全
個乜鬼五行指南針原來係類似帝國激光炮
Long trained to defend Grand Cathay against the relentless assaults from beyond the Grand Bastion, Jade Warriors adopt a Defensive Stance when immobile, making them harder to charge and kill.

This builds as they remain that way, taking the lay of the land and bedding in to fend off the next attack, further increasing their charge resistance and armour.

即係加返步兵矛陣
係喎 嗰個dragon blood就係用陰陽術嘅
諗住佢應該會有術士英雄
但得隻用天空魔法嘅

係好鬼有帝國feel

西精靈 中帝國 東震旦三大帝國
仲有過街老鼠 地底帝國
即係以前歷史系嗰啲
未玩過 唔知點
https://youtu.be/JQEOEpgPBuU
呢個Podcast有講震旦嘅新背景設定, 有興趣可以聽聽
Finally
震旦狙擊手可以上城牆
嗰ui 靚到
好似同之前嗰個戰鬥模式差唔多
好似好難攻咁
新嘢
-加強版箭塔
-內城可以起防禦工事
-城內加多咗高低位俾遠程輸出
-城內加入咗類似埋伏嘅地點

未見
-砲兵上城牆
-多方面攻城
Old world更新咗南方王國
預購種族?
如果Weapon team都上到城牆係咪無敵
我覺得魔法可以打上城牆會無敵啲
預購都幾肯定係食人魔, 係差在未講出口
Southern Realms個地理位置隔得有啲遠
應該會同Dogs of War一切喺Immortal Empires大地圖出
我想問有啲legendary lord係咪confederate唔到?
我做Eltharion 同Tyrion已經好fd 成180以上
佢仲要俾dark elf打到得返5座城 我國力比係成條黃色 佢仲係拒絕我
俾曬啲身家佢
最終有戰役機制j
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞