[月經] iOS集中討論區 (182) MagSafe尿袋來了

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
仲用緊apple 開file sharing睇vr片都仲係順
但我係一隻舊router 一隻新 都做到嘅咩

我而家係 a router ———-lan——— b router
我之前都 用time capsule, 但轉咗wifi 6 快好多
aos變返香港好多年啦
而家 Apple 賣緊嗰隻? 我都介紹咗比人買, 係幾好用
AirPort Extreme 6th generation (最後一代) 一出即買, 已經用咗 8 年, 到今日都仲係發發聲
其實airport 可唔可以搭埋其他router 一齊用
有用緊mesh wifi 但又唔想晒左雙airport timecapsule
想拎黎backup 下
搭其他 AirPort 可以做 AP, 搭其他牌子就唔知了
AX4200? 準備買一隻試訊號
擺全屋中間又冇主力牆應該唔洗兩隻
行Mesh
唔駛,之前舊版兩隻mesh主力牆,而家一隻搞掂仲要快咗三倍
我之前都有,但你換咗wifi6 就會發現白畀咗寬頻錢蝕咗好多年 因為 AirPort 完全無善用到啲bandwidth
咁timecapsule有咩替代品?
連牛攞金牌都苦笑
thx
蘋果有賣嗰隻linksys velop 支援 mesh 去 AirPort backup timemachine
https://www.linksys.com/us/support-article?articleNum=278433
唔該巴打咁可以唔洗晒左隻ATC
其實想問下整Mesh WiFi 係唔係一定要2隻router 都同一牌子先得?
係, 唔同牌子傾唔埋欄
Thx
用咗半年 跌咗1%係正常?
iPhone 12 pro max
唔正常
太少?
過多2日又會再跌

我上年11月用,前2日跌到99,今日就98
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞