測量(GP, BS, QS)討論區19

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
想問英國讀完qs返嚟可唔可以考apc?
呢幾日辛苦駐site巴打
見放榜前後
勸下世

唔好讀測量
唔好讀測量
唔好讀測量

不過就算我點勸,都係有傻仔會揀
就算要讀都係讀hku/polyu/cityu DEGREE
橫掂degree 都係得咁多位,唔好開多亦唔會收少

淨係夠分入野雞/ive/thei 就可以先考慮其他科
例如東大醫療科

考幾多分,其實某程度上反映緊你本身能力
唔係話有條path 可以考牌就考到
唔好話咩自己未出盡力先考得衰,照下鏡先啦
廢就係廢

都係個句
呢行唔發達,但餓唔死
同埋呢行唔係有個牌就等於唔洗做上哂岸
同意啊!唔好諗得咁好
咁公道d講,香港地除咗醫療科之外都冇邊行係特別好做啦
見上個post有fresh grad諗住做Arcadis國際大公司可以幫助移民
現實係叫人去擁抱大灣區機遇就有份
同各位考生分析吓QS career path
1. 晚晚OT,早嘅8/9點走,遲嘅凌晨2/3點
2. 聲稱5日長短週但實際多數要返足6日8-6,仲要9成同事都係男人
3. 入hku玩好多活動識好多人r好多source仲要考高gpa希望做到client,但係同一份精力入其他科做其他行業一定有更高嘅回報

講多少少
Degree讀測量,預左出到黎都係唔會識做d野,要一路做一路學
因為degree課程教得好少practical ,最多得cityu叫好少少
衰d講你想做BS QS,如果唔係有做intern一畢業可能連圖都唔識睇
星期二in中國佬
逼人檢測係政府強制地盤做
唔該巴打 諗緊build king
可唔可以講多啲RQS想入行
想問如果想做GP,唔係hku出黎係咪好難? 同埋白紙非本科degree係咪冇可能?
咩公司來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞