開始多卡比人單買(2)

1001 回覆
145 Like 5 Dislike
好行唔送
依家砌機已經好簡單
肯睇說明書就10個有10個都識砌
又唔洗屌,大家見到幫幫手提下人就得。有時有啲人無留意開卡以為fe msrp 可以買所以階既卡大家咪屌腦場狗之餘咪提下人囉。

老實講打埋啲大義凜然屌腦場既野(包括樓主)大家都識
你提人? 咁你即係腦場狗上黎搵食啦 返工好得閑係到撳電話上連登
如果係第一次砌全新嘅pc
自己外國買卡 叫人砌主機 自己裝上去
咁樣都係好嘅選擇
唔熟嘅砌起上黎都要一兩日
開唔到機又冇後備件逐個試
兩樣野嚟既

有啲屌腦場文化既人講左d咁嘅嘢

腦場人咪以為屌腦場文化既人都係d唔知價既人囉

#腦場文化可恥
其實都係得果幾個人講錯姐
唔洗講到全部等等黨都係咁 好撚無聊
咦你咪終端打手刁民丁
真係可能有d誤會

我完全#支持等等黨

因為我都係 朋友話砌機我都叫佢等

係想講腦場邏輯有問題 咩價都要幫佢食
咁姐係 我買返黎冇任何單 ?得個盒 用盒個號碼登記保養? thanks
推咁快以為腦場破產 賤賣顯示卡
叫細佬咪得
本身手痕襟黎排下,但啱啱上完水debug燈卡左係顯示咭度,希望唔洗變真係等緊
真係唔好買卡,求下你地
我係pr,我想餓死
手賤手痕希望唔好咁仆街拆完先嚟壞卡
點買
買番黎點會無單
2手買?
2手買試下上網用S/N登記product 睇下登唔登記到
之後就去RMA 果頁到到攪
街鋪海南雞飯三十蚊又有, 酒店文華東方三百蚊都有
呢D野冇必要特登講出黎/提人地/當人白痴

老黃當初定得699, 就代表699以造一張卡黎講係唔會蝕
但AIB就話蝕到仆街, 因為AIB計埋自己堆白痴MKT/請KOL等等嘅成本落去
VRAM散熱做到咁差, 就賴公版都係咁, 但價錢又唔跟
AIB非公定價特別係今代黎講本身就好有水份, 冇料扮四條
PCB九成九照抄老黃張公版, BIOS係老黃造, AIB淨係搞散熱搞RGB都碌柒咁款

問題重點係有冇得揀, 由入門級到高階非公要點揀應該係成個價格結構咁樣去睇
唔係個個當高階非公係神咁拜, 大把人知佢籠野/跟本唔在乎嗰種微乎其微嘅差距

調返轉講, 3080 AORUS XTREME如果今日賣899(最初MSRP就係899) 而EALGE賣879(最初MSRP係699)
唔係話"頂級非公因為唔會降到699"係錯, 但咁樣有乜意義, 只係另類搶錢

老黃個MSRP係假, 但夠真, 唔會彈出彈入, 咁嘅時勢一早變成"希望"
有單,不過你當係7仔個啲單咁,
你新買完上網登記就OK
宜家有人水人用30蚊去等文華300蚊降價
用eagle 公價去等xtreme,咁出聲咪變得有需要
J緊1080ti路過
如果eagle賣緊699的話, 真係有得揀的話, 就有意義
否則同依家香港堆kol叫人買買買食炒冇本質上嘅分別
頂級非公msrp水份極高, 加上係任aib定, 而且無恥到不停彈出彈入

個意義在於值唔值同有冇得揀: 食炒又好, 頂級非公msrp都好
如果張張3080非公不論入門定中階全部賣1299usd起跳, 我相信仍然有人買, 就好似以前titan z咁

文華東方, 講出黎唔會失禮
真係唔係個個會拎電腦野打飛機....唔係個個覺得"屯馬開通真的很興奮"兼有膽周圍講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞