開始多卡比人單買(2)

1001 回覆
145 Like 5 Dislike
佢意思係扣埋2000蚊消費卷咪正常價囉
你話啦
食相咁樣仲要我買行?
貴到買唔落手
我見faroll 有一張3080標價好低$7500,當然唔會有貨啦。
GALAX GeForce RTX™ 3080 SG (1-Click OC) 10GB GDDR6X

我想問下呢張卡係有問題? 定係效能比其他3080差好多?
假設之後唔同牌子都有貨返,係咪都寧願買另一張?
https://www.youtube.com/watch?v=q_VC_00wcMU&ab_channel=O%21Technology
除左溫度同外形
唔會有咩大分別
廢極都係3080
當然排名只能參考
價錢已經反映左落性能同外觀度

香港買到既一線非公頂級會貴D(asus,msi,giga)
70ti aorus rog suprim街價=80丐版
實際上超到出煙都未見尾燈
點解旗艦賣到咁貴 因為信仰同用料
旗艦卡相對上係咪會耐用d?
旗艦卡係用料,散熱都相對好啲
變相OC上限比較鬆動,溫度控制會比較容易
但其實耐用就唔係問題
有啲巴打仲用緊張GTX 9XX等卡價回落
有邊間廠耐用d
買大廠最穩陣
MSI, Gigabyte, 共碩
不過Giga 80系統有啲鑊氣避到出就避
其次就同上面位巴打講嘅一樣 價錢已經反映左落性能同外觀
SG係有分別的,SG係用原生reference卡整既卡,對比市面上既80包括nividia公版卡係有分別的
免運費, 好似同MSRP價差不多
[url]https://www.newegg.com/global/hk-en/gigabyte-geforce-rtx-3080-ti-gv-n308tvision-oc-12gd/p/N82E16814932437?Description=3080&cm_re=3080-_-14-932-437-_-Product&quicklink=true
[/url]

始終成部機都係TUF, 所以都想繼續等TUF 平返先出手.
Inno3d 3060 vs Asus 2060
差4百,邊張好?
尼張卡好似係for畫圖為主…
關咩事
咪又係卡一張
咪一樣打到機
張Tuf 有排都返唔到msrp1199 (non-oc version)啦
俾多2k而家買好過到時買唔夠一年出新卡
咁仲揼心口
睇化哂
NICE
兩張都唔好買
好過去搶
連登仔民意話唔反喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞