[iOS/An]跳躍吧!鯉魚王 (2) 鯉今日養左未?

1001 回覆
22 Like 0 Dislike

iOS:https://itunes.apple.com/jp/app/pok%C3%A9mon-magikarp-jump/id1162679453
An:https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.pokemon.koiking

遊戲介紹:
https://gnn.gamer.com.tw/4/147324.html

攻略:
http://www.serebii.net/magikarpjump/
- 實用頁面:
League Stage Listings(聯盟各關對手CP/JP值)
Support Pokemon(小精靈技能詳細資料)
Event Listings(全事件資料及觸發條件)

Q&A:

Q: 點樣用錢最有效率?
A: 先將第一樣食物升到25lv,再升第一樣特訓到25lv,然後第二樣,如此類推
(將食物/特訓升到25lv可以拎到一粒小精靈糖;25lv比24lv獲得既CP/JP值高一倍有多)

Q: 應該先買邊隻小精靈?
A: 因為中後期錢幣需求大,一般建議先買木木臬,然後請自行選擇

Q: 點樣進化鯉魚龍?
A: 係魚池入面不斷禁條魚,直至顯示不變之石爛左,將魚升到20lv就會進化
(金魚可以進化成紅色鯉魚龍,進化事件只會觸發一次,請自行斟酌)

Q: 點樣見到女鬼?
A: 係魚池左上角既電視連續禁,直至出現雪花,然後再連續禁直接變返正常,去特訓一次後就會遇到。獎勵係當前養既魚Lv上限+1
(事件唔影響訓練員升級提升既上限。例如本身Lv上限係20,觸發事件後升到21,但訓練員升級後都只會提升上限至21,並非22)
(幾時觸發請自行斟酌)

Q: 有咩事件只會觸發一次?
A: 鯉魚龍進化、電視機女鬼、比比鳥係魚池水面捉魚(待補充)

Q: 點樣完成SNS任務又唔騷擾人?
A: 分享既時侯禁Whatsapp,就算取消都計一次

待補充
新po留名
留名
繼續有問必答誤人子弟
new post lm
大家粒精靈糖都係升木木梟?
繼續有問必答誤人子弟

諗起上次有人問 條閃光金魚點進化
有人答 係咁tap水面

一定,新手唔課金必備,金幣好緊要
食物加成真係好正
一粒果都已經加10K

球球海獅都係有錢先
謝米水草有用,加食物cp
堅盾劍怪就有錢先

球球海獅都係有錢先(買完木木梟,小呆獸,水草之後,有石可以買佢)
堅盾劍怪就有錢先(其實ok,但問題要長開game,對非課金人士唔建議先買))
第一隻買左海獅

頭先一開有5鑽

海獅仲有用過老噴

我開左2次都係得金幣
Lm

球球海獅都係有錢先
堅盾劍怪就有錢先

球球海獅1lv max技 唔洗升
初期最多錢 一定係點夠18000下
直接接36000升滿幾個無得輸😎

咩點夠萬八下?

球球海獅都係有錢先
堅盾劍怪就有錢先

球球海獅1lv max技 唔洗升

木木梟錢多過海獅?

咩點夠萬八下?

食物成就 五星係食夠18000次

一蚊都無淨

咩點夠萬八下?

Reward係咩?

咩點夠萬八下?

Reward係咩?

五星個獎勵係36000蚊 呢個初期最易解解完就可以升好多野到25

咩點夠萬八下?

Reward係咩?

五星個獎勵係36000蚊 呢個初期最易解解完就可以升好多野到25

但好難先成萬

咩點夠萬八下?

Reward係咩?

但好難先成萬

最易應該係SNS喎

咩點夠萬八下?

Reward係咩?

但好難先成萬

其實唔難 但要用真人體力制

咩點夠萬八下?

Reward係咩?

但好難先成萬

最易應該係SNS喎

你sns都無錢拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞