荃灣區會提議建屯門至九龍鐵路 每小時可載6萬人

295 回覆
49 Like 25 Dislike
之前講既屯荃鐵路

主體係
歷年有幾多孫大炮戇鳩提屯荃鐵路?
田北俊細佬學足689港共抄西部外走廊當自己嘢, 舊瓶臭酒
今次重離譜, 抄區域快線西段,東鐵荔景線同葵青港口鐵路炒埋一碟就以為過到骨

https://lihkg.com/thread/259982/page/1
原本設計咪咁行,俾班環保人士阻住起唔到嘛
又行多次就起到
反正都係貴,一炮過起條天橘屯門直出荃灣上層行車下層行鐵好撚過啦
往慣咗 唔塞屯公唔安樂
原本設計咪咁行,俾班環保人士阻住起唔到嘛
又行多次就起到

環你老母保, 十足十港共三跑同港豬澳論調
可唔可以參考下大板 d線4通八達 再加快中慢車 利申9up

特急先係屯門撚想要既
如果屯門去荃灣西中間有成5~6個站真係不了
以依家屯門既情況
你唔炸左佢重新劃過啲交通
根本就解決唔到問題
收爹啦
我死果日起好未

特急先係屯門撚想要既

1. 特急不停站區域應該只限青山公路路段,入到荃灣打後任何地方都好撚多人,條線有設站的話基本上特急都會照停
2. 屯門公路沿線其實都無乜土地剩低,要開鐵路都會係高架/地底,開多幾個月台做待避,成本會高好多
3. 香港係完全無快慢車呢個concept, 你搞特急只會比班港豬屌撚死

支持
新界東冇人理
南昌又整多個站
算吧啦 屯荃浴海鐵路真係年經嚟 幾時有傾掂過
求政府做嘢不如等死

同埋,區議會就區議會啦,乜撚嘢區會啫,新界西又要食撚咗個界字,同講五點半改做五半嗰班語言智障一撚樣,屌你老母
屯門一個區成五六十萬人得條爛鳩屯公同東西綫
可能到個孫退休個陣先有得用

特急先係屯門撚想要既

特你老母急, 想要咩都唔知
要優等列車嘅就機鐵做屯赤鐵路, 速達嘅KCR西部外走廊已經係快線
屯荃鐵路係MTRC地鐵遺物
算吧啦 屯荃浴海鐵路真係年經嚟 幾時有傾掂過

現實離奇過網絡

特急先係屯門撚想要既

1. 特急不停站區域應該只限青山公路路段,入到荃灣打後任何地方都好撚多人,條線有設站的話基本上特急都會照停
2. 屯門公路沿線其實都無乜土地剩低,要開鐵路都會係高架/地底,開多幾個月台做待避,成本會高好多
3. 香港係完全無快慢車呢個concept, 你搞特急只會比班港豬屌撚死

機場快綫咪特急
有冇人覺得荃灣線應該拆條快線出黎?
荃灣開停:荔景、美孚、太子、旺角、尖沙咀、金鐘、中環

全部都係比人轉車

特急先係屯門撚想要既

機場快綫咪特急

各停 快速 特急
改成洪水橋-兆康-屯門-荃灣-荔景-九龍,再將西鐵縮到洪水橋會唔會更好?
有冇人覺得荃灣線應該拆條快線出黎?
荃灣開停:荔景、美孚、太子、旺角、尖沙咀、金鐘、中環

全部都係比人轉車

拆你老母, 東涌綫同西鐵綫唔係快線?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞